Nieuwtjes

Er gebeurt hier nogal veel. Dus de website ligt een beetje stil wegens alle drukte. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat we niets te doen/of gedaan hebben met onze pony’s en paarden. 😉

Vorige week zijn de Nationale Kampioenschappen geweest. Wat was het weer een mooie en zeer gezellige dag!

Wij zelf mochten met drie pony’s naar Lunteren afreizen. Roxy, O’Lilly en Ondina. 

  • Roxy, ons parmantige veulen. Ze was aan de royale kant waardoor ze niet in topvorm was. Maar op een nette vijfde plek mocht ze opstellen. Nu loopt ze heerlijk in de wei bij de andere veulens. Alles is inmiddels gespeend.
  • Ondina, de topper van Luna. Wat was ze zenuwachtig, maar zo trots! Ze ging die mannen wel even verslaan zei ze. Maar Jordy had zijn prachtige twee jarige, Olivia ook bij hem. En Ondina mocht achter deze merrie opstellen. 
  • O’Lilly, wat een prachtige rubriek!! En zo gaaf, drie Aschberg gefokte pony’s liepen in deze ring! Ophelia v. Stal v. Aschberg (Kizmo v. Stal v. Aschberg), ze werd kampioen in Onstwedde. Odelia v. Stal v. Aschberg (Kadar v.d. Vijfmorgen), deze merrie hadden we aan Jordy verkocht en werd kampioen in Maren Kessel. En dan onze O’Lilly (Fonseca v. Stal Brammelo) die is nog steeds in ons bezit. Eigenlijk wel erg trots dat er zoveel pony’s uit onze fokkerij op het NK lopen! In deze rubriek mocht de prachtige Oleda v.d. Graafhoeve op kop waar Odelia volgde en hierna mocht O’Lilly opstellen.

En hoe leuk en gezellig is het als ons TOPTEAM zich op zo’n dag weer laat horen! Wat zijn die mannen dan allemaal blij/trots met en op elkaar. 

Olivia van Stal Arjo (Kadar van de Vijfmorgen) van Jordy mocht opstellen als jeugdkampioen in de kleine maat! Deze prachtige merrie stapte parmantig door de baan, oortjes erop en gaan! 

Een zeer spannende strijd tussen Wout en Gijsbert, twee schitterende merries. Mila van de Casterhof en Livigna v.d. Bikkeldam. Merries die aan elkaar gewaagt zijn. De spanning bij de beide mannen, heerlijk om te zien. En beide zo gegund! Wout mocht met Livigna op kop weglopen, na een aantal rondes stappen ging Mila zichzelf steeds beter presenteren en ging Livigna voorbij. Uiteindelijk was het opstellen met Mila op kop en Livigna op de tweede plaats. Twee merries die van mij zo mee mochten doen met de kampioenschappen! Wat een kwaliteit bij deze twee. Echt schitterend.

De kampioenschappen, wat een spanning! We hadden natuurlijk een lieveling. Maar misschien wel een beetje “bevooroordeeld” zullen we maar zeggen. Gijsbert mocht opstellen met zijn Mila als kleine maats kampioen! Wat gaaf! Zo geweldig, wat een uitstraling, wat een geweldige draf. Oortjes, houding! Echt wauw!

Het hele Topteam was in spanning, allemaal zenuwachtig. Gaat ze de eer mee naar huis nemen?? 

Wat er dan gebeurt, Mila werd ALGEMEEN KAMPIOEN!! Dit gevoel is niet te omschrijven. De emoties die los komen bij de mannen. Zo ongelooflijk gaaf!

Mila Algemeen Nederlands Kampioen 2022, een dochter van onze Fonseca v. Stal Brammelo en uit onze gefokte merrie Gigi Amor van Stal van Aschberg. Dus ja, wij zijn hier zo blij mee!

Wat hebben onze hengsten, Kadar, Fonseca, Kizmo zich laten zien op deze dag, eigenlijk het hele jaar al door het land heen. Onze merries die verkocht zijn, allemaal hebben ze zeer goed gedraaid op de keuringen. Dan zijn we “stilletjes” wel erg trots op onze fokkerij!

 

 

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.