Hengstenkeuring 2024

Inmiddels zijn alle hengsten weer weg, stallen niet leeg…. ook weer lekker vol met onze jaarlingen en tweejarige shetlanders. Gelijk zondag maar even opgehaald bij Gerrit, die er weer super op gepast heeft!

De hengstenkeuring zit er weer op, wat een drukte! Maar zeer mooie leuke en goede dagen. Fijn dat het weer voorbij is na zoveel weken van trainen, het weer heeft dit jaar echt niet mee gezeten. We hebben zeer weinig gebruik kunnen maken van de bak en de hengsten hebben regelmatig aquatraining gehad in de stapmolen. 🤣

Uiteindelijk met 20 hengsten zijn we richting Mariënheem gegaan, waar we op de vrijdag de meeste hengsten mee mochten nemen:

 • Kilimanjaro van Linquenda, eig. Janske van de Vegt, Brakel
 • Kadar van de Vijfmorgen, onze eigen kanjer, of niet Koos?😉 ❤️
 • Joep van Stal Nieuwemoed, eig. Fam. ten Dam, Haaksbergen
 • Goodwill v.d. Bosrand, eig. T. Aleven, Wehl
 • Kornuit van Stal Podarwic, eig. D. Eikelboom, Bruchem
 • Montie van Wegdam, eig. J.G. Damen, Liessel
 • Manitto van de Buitenweg, eig. Gerrit van de Bovenkamp/Wout Vissers, Maasbommel
 • Manhatten van La Mére Anne, eig. Arnoud Verkroost/Gebr. van Tuijl/Gebr. van Gessel, Haaften
 • Midas van de Vijfmorgen, eig. Fam. Kruitbosch, Welsum
 • Lodewijk XIV van de Rozenhof, eig. Frank Kempkens, Huissen
 • Mellow v.d. Nesche, eig. H. van Empel/F. Vermaas, Kerk Avezaath
 • Parijs van het Esveld, eig. G. & M. van de Berg, Kootwijk

Wat is het heerlijk en genieten als de hengsten laten zien wat ze kunnen. En het team die elkaar zo geweldig aanvoelt. Echt geweldig werken!

Kilimanjaro, voor het eerst bij ons op stal. Een zeer mooie tweede plaats. Waar je dan stiekem hoopt dat hij de 1e premie mee krijgt. Maar zeker erg blij met deze plaats en weer een mooie 2e premie.

Onze Kadar, wat een Koning in de baan, wat een prachtige uitstraling. Hij valt zo ongelooflijk op. Onze “kleine” Fries.❤️ En hoe gaaf! Hij is al definitief goedgekeurd, op de snelste manier die er is en met een zeer nette index van 15.84. Super trots dat deze man. Zoveel prachtige nakomelingen. Trots! Hij mocht op een mooie eerste plaats opstellen en meelopen met de kampioenschappen in de middenmaat.🍀

Joep en Goodwill zaten bij elkaar in de groep, Goodwill op een nette tweede plaats met een eerste premie. Joep, wat een kanjer met zo’n fijn karakter en wat een beweging. Zo gaaf! Echt een motor in die achterbenen. Wordt je vrolijk van! Joep ontving ook een mooie eerste premie en is ook definitief goedgekeurd met een mooie index van 12.48. En hoe leuk! Hij werd uitgenodigd voor het kampioenschap Beste Draf.

Kornuit en Montie ontvingen beide een nette 2e premie.

Manitto, WAUW! Wat een pracht exemplaar, we weten wat hij kan in de draf, maar we weten ook dat hij soms wat druk kan zijn met stappen. Hij heeft geen stap verkeerd gezet en zich echt super laten zien. Dat mooie koppie, behang en zoveel uitstraling. En zeer mooie nakomelingen heeft hij al laten zien. Manitto mocht op kop met een 1e premie en kreeg een uitnodiging voor het kampioenschap Beste Draf.

Manhatten, ook al zo’n drafwonder. Uitstraling en behang. Hoe rustig en lui hij thuis is en dan zo’n krachtpatser in de baan! Ook hij ontving een 1e premie en mocht op een mooie tweede plaats opstellen, Manhatten kreeg ook een uitnodiging voor het kampioenschap Beste Draf. Achter Manhatten mocht Midas opstellen, onze danskoning, hij laat je nooit in de steek met draven, een hengst die altijd schik heeft en altijd vrolijk is. Midas werd gepromoveerd van een 2e premie naar een mooie 1e premie. En ook hij mocht terug komen voor het kampioenschap Beste Draf.

De goedfokkende Lodewijk was mooi rustig in de baan, meestal maakt hij zich erg druk, maar liet zich super zien en ontving weer netjes een 2e premie. Mellow, hij heeft zoveel geleerd en ontving weer een mooie 1e premie.

Even denken hoe we het gaan doen, zeven hengsten die mee terug mochten komen voor de kampioenschappen op zaterdag. En we hadden ook nog hengsten voor de herkeuring. Dus een gedeelte van ons TopTeam naar huis met de hengsten en een gedeelte die bleef voor de herkeuring, waar Parijs van het Esveld werd goedgekeurd! Super! Ook Parijs mocht dus zaterdag mee terug.

Thuis gelijk weer aan de slag, maar hoe fijn is het dan dat Bert van Cleef heeft gevoerd en stallen heeft gedaan. Scheelt weer een hoop.

Zaterdag, eigenlijk hadden we deze dag dus minder hengsten dan de vrijdag, maar dat ging niet meer op. Daar doe je het voor. 👌

 • Nashville van ’t Minihoefke, eig. D. Vermaas, Zoelen
 • Net-Nix van Stal van Aschberg, eig. K. Oudman, Oostwold
 • Napoleon II van de Kortenhof
 • Nestor van Stal van Aschberg, eig. R. van de Crommenacker/A. van Asch, Erp
 • Pochettino van Linquenda, eig. C. van der Vegt, Brakel
 • Pegasus van Stal van Aschberg, eig. Luna van Asch
 • Pelle van de Nesche, eig. Gebr. van Tuijl/Arnoud Verkroost, Haaften

De dag begon al super mooi, Nashville liet zich super zien, oortjes erop en gaan! Hij liep op een mooie tweede plaats met een 1e premie.

“Onze” Net-Nix, wat een pracht exemplaar blijft hij toch. Echt een kerel en wat een beweging door zijn hele lijf. Hij mocht op kop met een 1e premie.

Napoleon en Nestor zaten bij elkaar in de rubriek. En wat voor een rubriek, 10 hengsten. Als je dan met een bonte hengst op kop mag lopen in zo’n rubriek. Wat een pracht exemplaar, wat een houding, wat viel hij op en stappen en draven! Wauw! Het complete plaatje, zo mooi❤️❤️ Hij ontving weer een 1e premie waarbij Nestor in deze mooie rubriek weer netjes zijn 2e premie kreeg.

Tja, ik baal! Want Nap was/is mijn favoriet, op stal in de baan. Hij is zo ongelooflijk gaaf, Albert zei, toen hij hem kocht, ik heb een cadeautje voor je. En daar stond Napoleon op stal. En nu…. hij heeft mijn cadeautje verkocht. 🤔🤣 Napoleon gaat verhuizen naar Huissen. Erg leuk en niet verwacht, maar Frank Kempkens gaat bonte proberen te fokken. Frank heel veel plezier en succes met deze kanjer! Dit gaat goed komen!

Pochettino, de kleinste van de stal. Hij kreeg een nette 1e premie, waarbij Pegasus en Pelle en Parijs een nette 2e premie ontvingen. Wat was Luna zenuwachtig en trots! Ze moest toch even de baan in om bij haar Pegasus te kijken.

En wat hadden Sietse en Harm de hengsten er top bij staan, wat keek Owen van Stal van Aschberg prachtig, zo blij dat ze hem wilde kopen afgelopen jaar. Want zijn die mannen er top mee bezig! Owen stond op een 2e plaats met een 1e premie.

Wij hebben ook een nieuwe aanwinst! Albert was er van de zomer al weg van, eigenlijk willen we geen grote maat, maar in de middenmaat vonden wij er geen interessante en goede zwarte hengsten bij zitten voor ons. En ja, Albert zegt altijd een goede hengst heeft geen maat of kleur. Eerlijk is eerlijk, ik ben ook blij met deze mooie nieuwe aanwinst op stal, de 1e premie hengst Pearl van de Vissershof komt naar IJzendoorn. Nu hopen dat het onderzoek goed is in april. En hij aan de slag kan bij ons! 🍀🍀Sietse en Harm, geniet van jullie prachtige kampioen, wat hadden jullie hem er mooi voor staan! En wat liep hij. Koen, we love him!

De kampioenschappen, hoe gaaf!! Manitto en Net-Nix mochten beide opstellen in het midden als Kleine maat en reserve kleine maat Kampioen! Zo supertrots! Wout wilde Net-Nix voorbrengen en Gijs moest Manitto doen. Heerlijk dat geregel tussen die mannen. Gerrit stond bij mij te kijken, en dat gevoel wat je dan krijgt als ze opgesteld komen te staan in het midden, dan zijn de mooiste momenten.

De Beste Draf, wat mochten er een hoop van onze “hengsten” meedoen. Echt zo gaaf! Kippenvel momenten, hier wordt je echt vrolijk en zeer enthousiast van! En wat deden Rutger en Dick het goed! Wauw! Nieuwe voorbrengers in “opleiding” in ons team. 🤣👌

Joep en Midas mochten het uiteindelijk tegen elkaar opnemen, echt zo gaaf! Midas danst echt door de baan, wat een showballetje en Joep, onze trouwe krachtpatser! GENOTEN!! Midas mocht opstellen als kampioen.

We hebben met ons TopTeam weer zeer goede dagen gehad, hebben we met zijn allen gedaan! Trots en zo ongelooflijk blij op ons Team.. Iedereen van harte gefeliciteerd en bedankt voor het vertrouwen in ons TopTeam!

Leontien bedankt voor de prachtige foto’s, we zijn weer aan het nagenieten!

📸📸Leontien Ruissen

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.