Hengstenkeuring, Pegasus van Stal van Aschberg goedgekeurd!

De jonge hengstenkeuring, het zit er weer op. Na vijf weken trainen, veel in de regen. Want het weer zat dit jaar niet echt mee. Zelfs in onze stapmolen hadden we water staan. Wat we nog nooit hebben gehad. Maar met ons TopTeam hebben we ons er weer door heen geslagen! Laatste week weer druk geweest met wassen. Maar we blijven het zeggen, heerlijk met die mannen om je heen. Die klaar staan en trouw elke dag komen.

Zeer lange dagen, met ’s avonds 2 uur pauze is niet fijn. Voor ons niet, maar zeker voor de hengsten niet. ’s morgens om half 5 gaan rijden en ’s avonds om half 11 thuis. Is erg pittig. En als je thuis komt ben je nog niet klaar….. Wel fijn dat de derde bezichtiging gelijk wordt afgehandeld. Tussendoor op de keuring in de lange pauzes maar even pizza’s gehaald. 🤣smaakte zeer lekker!

Op de donderdag hadden we de kleine maar dappere en schitterende mini Pochettino van Linquenda ( Larry v. Bromishet) opgesteld als goedgekeurd. Wat een stoere hengst! Maar 80 cm. en dan zo door de baan gaan. Wat toonde hij mooi. Veel ras en uitstraling, echt weer een mooie zwarte mini. Genieten deze hengst! ❤️

En ja, de trots van Luna, wat was ze blij! Pegasus van Stal van Aschberg (Kizmo van Stal van Aschberg) haar hengst, uit Kroonmerrie Havana van Stal van Aschberg. De pony die ze van opa heeft gehad. Pegasus is ook goedgekeurd, een zwartbonte hengst met behang waar je U tegen zegt. En mooi lang gelijnd. Trots op deze man! En de reactie van Luna aan de telefoon en bij thuiskomst, dat is goud waard. ❤️❤️Bier stond op tafel voor de mannen, want er moest wel even een feestje gevierd worden. En opa kijkt mee en we weten zeker dat hij super trots is!

De zaterdag, toch wel met gemengde gevoelens. En eerlijk gezegd niet helemaal tevreden. Jammer dat er soms hengsten doorgaan, wat geen toevoeging is voor de fokkerij en andere er zomaar worden uitgestuurd. Maarja dat weet je als je aan het spel mee doet zeggen we dan.

En zeker niet minder trots!  Pelle van de Nesche (Leandro v.d. Langenhof), wat een koning in de baan, wat een front. Je blijft naar hem kijken. Echt zoveel uitstraling, WAUW!! En ja, ook zo leuk hij is van de mannen uit ons TopTeam.

En dan, “onze” Sietse met zijn broer Harm, we willen de hengsten zelf doen, Altijd doen mannen, jullie kunnen dat.

En wat stonden ze er super op, wat hebben ze dit samen top gedaan. Twee prachtige hengsten goedgekeurd. Een schitterende bonte hengst Pepijn van de Vissershof uit “onze” Lyria van Stal van Aschberg en een zoon van hun eigen hengst, Koen van de Zuid Caroline. Wat is hij mooi, ras, uitstraling en beweging. En Pearl van de Vissershof, wauw! Een zoon van Kenwood v. Gelre uit de mooie Kaeley van de Vissershof. Albert was van de zomer al helemaal weg van hem. Dus mannen!! Wij zijn echt super trots op hoe jullie dit even gefikst hebben samen!

Stallen waren heel even leeg maar inmiddels al weer “bomvol”.  Gisteren en vandaag zijn de hengsten voor januari al weer binnen gekomen. Altijd weer leuk, de oudere mannen op stal. We gaan er voor met ons TopTeam!

Iedereen weer bedankt voor het vertrouwen in ons Team! Wij gaan weer lekker verder trainen in de regen en wind 🤔🤣 Op naar januari!

Voor iedereen fijne feestdagen en een gezond en gelukkig nieuwjaar!

                                           Pegasus van Stal van Aschberg, Kizmo van Stal van Aschberg x Havana van Stal van Aschberg (Butraqueno van Stal Brammelo)

 

📸📸Leontien Ruissen

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.