Hengstenkeuring, Pelle van Stal Aschberg naar tweede bezichtiging!

En dan heb je de jonge hengstenkeuring van de Friezen er op zitten. Onze eigen Pelle mocht hier aan mee doen. Als veulen in opfok gegaan en afgelopen augustus is hij weer opgehaald uit Strijensas. Bij de Nieuwe Heuvel is hij in training gegaan, en wat zie je een hengst dan veranderen. Mooi om te zien!❤️

Afgelopen vrijdag was het dan zover, Pelle mocht de baan in, en hoe gaaf is dat! Het eerste veulen van Floor van de Egberdina Hoeve, die we dit jaar hebben verkocht naar Australië en wordt verwend bij Monique Tornley. Alle nakomelingen van Floor zijn nog bij ons, Pelle, Vaya en Ynske. En als dan haar eerste kind Ster wordt en ook nog word doorverwezen naar de tweede bezichtiging in Leeuwarden zijn we toch wel super trots! OP NAAR JANUARI!! 🍀🍀

Team van de Nieuwe Heuvel, super bedankt weer voor de goede zorgen, maar dat is wel  toevertrouwd aan jullie. 

En ja, het “gewone” leven gaat dan ook weer door. Afgelopen maandag begonnen met wassen, want morgen en zaterdag is de hengstenkeuring van de Shetlanders. Met 21 hengsten op stal, is het weer een drukke boel. Vijf weken aan het trainen geweest met ons TopTeam. Het weer heeft niet echt meegezeten, veel regen. Maar dat mocht de gezelligheid niet drukken. Met grote getalen waren de mannen weer aanwezig om te trainen.

Morgen is het de beurt aan de Minimaat en Kleine Maat, waar we er 11 bij ons hebben. Waaronder één van onszelf, althans van onszelf, officieel van Luna.  Pegasus van Stal Aschberg komt uit haar Kroonmerrie Havanna en uit onze helaas te vroeg overleden Kizmo van Stal Aschberg.

Zaterdag de Midden en Grote maat, waaronder wij zelf twee zonen hebben van onze Topper Kadar van de Vijfmorgen, Pepeijn (Hyacinthe) en Phineas (Liv). En Kadar die dit jaar definitief goedgekeurd achter zijn naam mag zetten! Super trots op de mooie man! Zaterdag gaan we met 10 hengsten op pad.

Worden twee lange dagen, maar we gaan er met ons Topteam weer wat moois van maken!

📸📸 Johanna Faber

📸📸 Leontien Ruissen

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.