Nationaal Kampioenschap 2023, Parisch van Stal Aschberg kampioen!

Als je al met vijf pony’s naar het NK mag, ben je al super trots! En als je dan zo’n dag met het TOPTEAM mag beleven komen de emoties wel los! Wat een dag!

Wij zelf mochten met onze twee veulens, Onchao en Parisch en O”lilly naar het NK. We hadden alleen Parisch en O’Lilly meegenomen. Onchao staat nog in Elden bij Bart Freriks, die lekker met hem aan het rijden is. En onze twee veulens waren al gespeend.

Parisch, wat zijn wij weg van deze mooie tweejarige dochter uit Jo-Ann en Kadar. Wat liet ze zich zien, mooie jeugdige merrie met veel uitstraling en heerlijk door het lijf lopen. O’Lilly ook een dochter van Jo-Ann alleen als vader onze Fonseca. Wat een plaatje! Trots dat we zulke merries in de wei hebben lopen.

O’Lilly mocht op een mooie tweede plaats opstellen in een sterke rubriek!

En Parisch, jeetje wat een topper. Ze mocht in de middag opstellen als Jeugdkampioen in de Midden Maat!! Echt zo ongelooflijk! En ja dan is het lastig, eerste keer dat je niet naar huis kunt bellen, Pa we hebben een kampioen, eerste keer dat je het niet meer kunt delen met je (schoon)vader. Want tot op het laatste wilde hij altijd alles weten, bleef hij zelf bellen, tot vervelends toe. 😊 Dat je dacht van, jaaaaa we bellen wel hoe het gelopen is. En nu, nu kan het niet meer. Dit kwam wel even binnen. Wat zou hij trots geweest zijn en zijn bekende zinnetje, het kan niet beter, maken we nooit meer mee zit in ons hoofd.

En ja, wat zou hij trots geweest zijn op het TOPTEAM! Wat heeft ons TEAM een prestatie geleverd, alle Algemeen Kampioenschappen gingen naar ons TOPTEAM! 

Jordy, die met zijn vijf toppers mocht komen naar het NK en “even” met zijn prachtige veulen Sky van Stal Arjo het Algemeen Veulen Kampioenschap naar binnen sleepte! En drie van zijn vijf toppers even op kop mochten opstellen! Frank met zijn twee mooie veulens, waarbij Storm van de Zwaluwhof op kop mocht opstellen. Gerrit met zijn mooie kleine maats veulen Sterre van de Heul, tussen al dat grote zwarte geweld even op een prachtige tweede plaats mocht opstellen. En zijn prachtige mini enter Raghna van de Heul in een mooie rubriek op een nette tweede plaats mocht staan. Sietse met drie toppers mocht komen, Oelala, O’jane en Kaeley van de Vissershof en gewoon allemaal even op kop mochten opstellen in zware rubrieken!

Dit was natuurlijk al super mooi en gaaf dat je zo in de top meedraait!

Gijsbert en natuurlijk zijn twee broers Gerard en Rutger, die Pippa van de Casterhof mee had genomen, wat een prachtig dier, zoveel ras en uitstraling en dan ook nog zo kunnen bewegen. En zo leuk, een dochter van de te vroeg overleden Kizmo van Stal van Aschberg. Jeetje wat een ontlading en zo gaaf! Pippa werd Nationaal Jeugd Kampioen Kleine Maat en mocht ook nog eens opstellen als Nationaal Algemeen Jeugdkampioen!

En Farina, wat een achterbeen gebruik, wat een pracht in de baan. Farina van de Veldhoeve, van Arnoud, Leendert en Gerard, Dick werd “gewoon” even Nationaal Midden Maats Kampioen! Het gaat achter de baan wel los bij ons TOPTEAM! Wat zijn de mannen blij en trots op en met elkaar. Echt zo mooi om te zien.

En ja, onderlinge “strijd” elkaar even gek maken. 🤣

Wout had twee pony’s bij hem, Revelation en Livigna van de Bikkeldam. Beide dames mochten op kop opstellen. Het was net alsof Livigna steeds beter ging lopen. Wat een pracht exemplaar! Vorig jaar al “stuivertje” wisselen met Mila van de Casterhof die toen de Algemene Titel mee naar huis mocht nemen. Doet nu Livigna het! Wauw!! Zo ongelooflijk mooi, Livigna werd Kleine Maat Kampioen en Nationaal Algemeen Kampioen 2023!

Wat een dag! De Algemeen veulenkampioen, Algemeen Jeugdkampioen en de Algemeen kampioen zijn naar het TOPTEAM gegaan! Een afsluiting waar je U tegen zegt, van een super goed keuringsseizoen.

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, trots op onze mannen! En als Pa er nog was geweest, had hij zaterdagavond thuis gewoon deelgenomen aan het feestje en genoten van jullie! ❤️

📸📸 LEONTIEN RUISSEN

SORRY WOUT!! MAAR HET IS ZO”N MOOIE FOTO!! 😊

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.