Hengstenkeuring, Kadar met 3 zonen opgesteld!

De jonge hengstenkeuring zit er weer op, met 20 hengsten die hier op stal stonden was het de afgelopen weken weer een gezellige drukte. Afgelopen week was het een spannende week, twee dagen 1e bezichtiging en één dag tweede en derde bezichtiging. Anders dan we “gewend” zijn. Met plus en min punten maar ook weer puur gewenning. Veterinair een grote plus, de hengsten die de twee de dag terug mochten vond ik minder, best wel pittig voor de jonge dieren. De één kan er beter tegen dan de ander. Maar we konden het wel merken aan ze. 

Wij mochten met 13 hengsten door naar de 2e bezichtiging, dat was een super score. En ook weer eer van ons werk met het Team. En dan heb je altijd meevallers en tegenvallers. Je weet dat niet alle hengsten de eindstreep kunnen halen, je hebt meevallers en tegenvallers. Waar onze Kadar zeer goed van zich heeft laten horen, met zes zonen in de 2e bezichtiging. Wat zijn we hier trots op, zijn eerste jaargang en dan zo scoren! Echt gaaf!

En als je dan eind van de dag tussen de 25 goedgekeurde hengsten met 5 hengsten opgesteld staat, mogen we wel stellen dat we zeer goede dagen hebben gehad.

In de mini en kleine maat hadden we er dit jaar niets bij zitten, de middenmaat, wat een spannende rubriek. Hier zaten drie zonen van Kadar bij, twee hengsten die terug voeren uit onze fokkerij. En dan twee hier op stal van mannen uit ons Topteam!

  • Obama van de Blankenhof (Kadar van de Vijfmorgen x Fonseca van Stal Brammelo)
  • One of A Kind van de Zwaluwhof (Kadar van de Vijfmorgen x Denver van het Esveld)

Beide zonen van Kadar, wat was het spannend, waar One of A Kind zich super liet zien en alles deed zoals het moest deed Obama alles wat niet goed was. 😂 One of A Kind was thuis altijd een beetje “riebelig” en gauw in de stress, Obama was de koele kikker. Zo zie je maar dat het altijd anders is als ze de baan in gaan. En met drie Kadar’s in de baan weet je dat ze niet allemaal “gepakt” gaan worden. Voor ons gevoel moest Obama zich dan ook van de beste kant laten zien. En dat deed hij, maar wat een ras en uitstraling heeft deze man zeg! Niet normaal. Een super mooie bovenlijn. En ja, One of A Kind, hij is wat groener en jeugdiger. Maar wat heeft hij zich laten zien met zijn zeer mooie front en koppie! Wat een uitstraling! En hoe leuk is het dan deze twee heren uit ons Topteam komen. Gebr. van Tuil en Arnoud, Frank het is jullie zo super gegund. We zijn echt super trots!

In de grote maat hadden we drie kanjers in het verschiet. Waaronder eentje van onszelf, dus eerlijk is eerlijk. De zenuwen blijven toch door je lijf gaan.

Alle drie mochten ze opstellen! Hoe gaaf! En ook weer een zoon van onze Kadar!

  • Owen van Stal van Aschberg (Kadar van de Vijfmorgen x Zico van de Kuiperij)
  • Olivier van de Kortenhof (Hidde van de Schanshoeve x Ventum van het Ponystalletje)
  • Okay van Groenendaal (Viggo van Stal Munnikenland x Nelantines van de Groote Woerd)

Owen, van het begin af aan waren we gek van deze hengst, zoveel houding, zo’n mooie bovenlijn, mooie croupe en een achterbeen die echt sterk wordt gebruikt. Een super lang voorbeen die hij met heel veel souplesse naar voren zet. Een makkelijk karakter, wat wil je nog meer. Ook een zoon van Kadar, ze hebben er al twee staan welliswaar in een andere maat maar toch. Albert zei al, wat er ook gebeurt hij gaat mee naar huis. Hij is mee naar huis maar wel als goedgekeurde hengst. De derde zoon van Kadar! WAUW!! 

Olivier, mijn grote vriend. Van af dat hij op stal kwam in IJzendoorn waren we al vol vertrouwen, hij was op, de laatste dag. Je kon echt zien dat het voor hem genoeg was. Zo zie je maar, een koele kikker en toch had hij er moeite mee de tweede dag. Hij mocht wel opstellen!

Okay, een hengst met weinig fouten en wat deed hij het. Niet een stap verkeerd, een heerlijke hengst. Lekker nuchter. Ik zei al tegen Donald, deze gaat goed komen. En ja hoor, ook Okay staat weer op stal in IJzendoorn. Op naar Januari!

De eerste “oudere” hengsten staan inmiddels al weer op stal, vandaag komen ze bijna allemaal weer binnen. En dan kunnen we weer aan de slag voor de premiekeuring in Januari. Met de jonge hengsten erbij, staan er toch weer 26…. was niet de bedoeling, we zouden minder hengsten gaan klaar maken. Alleen ons Topteam vindt dit onzin. Ik heb niet zo heel veel te vertellen met deze mannen. 😂

Een ding is zeker, we hebben het weer gefikst met ons Topteam. Wat een kanjers! Het is druk, maar genieten van elk moment. 🍀🍀

Iedereen van harte gefeliciteerd met de goedgekeurde hengsten ook al is het nog onder voorbehoud, maar eerst moet je dit hebben wil je verder kunnen. Op naar januari!

Bedankt voor het vertrouwen weer in ons Topteam! 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.