Brett van Stal Aschberg geboren!

Het eerste veulen heeft zich op stal gemeld!🍀🍀

Onze Koningin van stal, Christina de V. Kroon AA (Jouwe 485 x Doaitsen 420) is vorige week bevallen van haar vijfde kind. Hoe mooi is het dat ze allemaal hier geboren zijn. Haar eerste veulen Metske van Stal Aschberg Ster 1e premie (Tjebbe 500) krijgt in april ook haar eerste veulen van Tiede 501. Na Metske heeft Chris een zoon gekregen van Auwert 514, helaas is Seppe toen hij twee maanden was overleden. Daarna volgde er een merrieveulen van Auwert 514, onze prachtige Vajén. Die al een kampioenschap achter haar naam mag zetten! Het jaar erop een volle zus van Vajén, Ziva. En nu een prachtige zoon van Kees 531, Brett van Stal Aschberg.

Wat zijn wij ongelooflijk trots en blij met deze merrie, die ons echt prachtige veulens geeft, met zelf een zeer goed karakter die ze doorgeeft aan haar kinderen. Mijn Once in the live time horse!❤️ Wat ben ik gek van haar.

Elk jaar veulent Chris minimaal een week voor de uitgerekende datum, ook dit jaar diende het veulen zich 8 dagen voor de uitgerekende datum aan, gelukkig geeft Chris het zeer goed aan als ze zover is. We dachten, die doet het nog niet, dus we kunnen wel naar Siegerswoude naar de hengstenshow. Gezellig uit eten in Wolvega, twee uur rijden….. zie ik op de camera dat mevrouw erg onrustig is. Staan, liggen, krabben….. Arnoud gebeld en die ging gelijk kijken die schat! Ja, ze wel onrustig maar geen vol uier. Heeft ze wel altijd…. Uiteindelijk maar gauw gegeten en toch met Andre en Anna Maria met spoed naar huis. En natuurlijk niets aan de hand, geen hengstenshow gezien. 🫣 Birth Watch toch maar omgedaan, volgende avond weer om, want nu werd het wel spannender. Helaas deed de Birth-Watch het ’s nachts in een keer niet, een storing. Dus dan slaap je niet echt lekker meer, gelukkig konden we haar volgen op de camera. Volgende dag, volop melk. En daar om 23:00 ’s avonds diende zich na een zeer vlotte bevalling Brett aan.

En Brett, wat een leuk brutaal, wakker enthousiast en erg slim veulen! Zo’n mooi koppie, mooie schuine schouder, houding. Sterk op zijn benen. Erg blij mee! ❤️

Brett van Stal Aschberg

Kees 531 x Jouwe 485 x Doaitsen 420

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.