Geboortegolf en nieuwtjes op stal!

Inmiddels is er al weer veel gebeurt bij ons op stal!

De stamboekopname is geweest, waar wij met drie pony’s aan mee deden. Allen dochters van Kadar.

 • Pleun
 • Parisch
 • Phoebé

Alle drie de dames zijn weer opgenomen met mooie scores. Intussen is Pleun verhuisd naar een nieuw adres. Gelukkig bij ons in het fokgebied gebleven. Ze is verhuisd naar Tuijl. Naar Arnoud en de gebr. van Tuijl. We wilden haar niet kwijt aangezien ze nog de enige nakomeling is uit Anastasia die we nog hadden. Maarja….. we kunnen die mannen weinig weigeren. 😂 En gelukkig heeft Anastasia inmiddels een merrieveulen van Owen gekregen.

Onze nieuwe hengst Pearl van de Vissershof kan aan de slag! Hij heeft zijn spermaonderzoek positief afgerond. Weer erg leuk een nieuwe hengst op stal, hij heeft sowieso een super karakter, echt een lieverd, zo makkelijk, en wat een houding! Hij is erg leuk! ❤️

Helaas was het onderzoek van Pegasus niet goed, dus daar gaan we in de herfst wel weer mee op pad.

Ook heeft onze Metske, de eerste dochter van Koningin Christina, haar eerste veulen gekregen. Veertien dagen  te vroeg geboren, maar wat gaf ze alles goed aan. Al een week kegelen, en de dag dat Boaz geboren werd…. zo ongelooflijk trots! Wat is Metske een copy van Christina in alles. Ze is zo goed voor haar veulen. Altijd weer spannend, zo’n eerste veulen. Boaz is een zoon van de prachtige Tiede 500.

En ja, ook de eerste shetten zijn geboren. Twee hengsten en twee merrieveulens, en ja! Eindelijk een bont veulen van Napoleon.

   • Anastasia x Owen: Tiara van Stal van Aschberg
  • Jo-Ann x Napoleon II: Timo van Stal van Aschberg
   • Madelief x Kadar: Tiana van Stal van Aschberg
  • Merle x Kadar: Theus van Stal van Aschberg

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.