Quincy naar de keuring en 3 veulens geboren!

Het veulenseizoen is volop aan de gang, inmiddels ook al weer volop aan het dekken. Hopelijk wordt eindelijk het weer beter, we moeten echt nodig maaien in de polder. De jeugd van de Friezen hebben we net met het goede weer naar buiten gedaan en zijn inmiddels goed “gedoopt”. Wat is het overal nat, paarden en de hengsten staan veel op stal. Af en toe kunnen ze de benen strekken in de paddock. Maar ook die blijft erg nat.

Gelukkig kunnen we genieten van de veulens! Inmiddels zeven veulens waarvan twee merries en vijf hengsten. Een hengstenjaar🤣

Onze Oceana heeft een mooie hengstveulen van Good Old Kootje gekregen. Genaamd Tygo. Ze is dol op haar eerste veulen, altijd weer mooi om te zien hoe de natuur werkt. En ja, heel erg blij! Onze 24 jarige dame, Promiss heeft een prachtig zwartbont hengstveulen van Napoleon gekregen. Wat is hij gaaf en mooi getekend. Super blij mee! Zijn naam is Tiësto. Fiorella heeft na een paar dagen knap onrustig te zijn geweest een gezond stevig en sterk zwart hengstveulen van Napoleon gekregen, Turbo.

Onze driejarige friese merrie, Quincy is naar de locatiekeuring in Lunteren geweest. Deze lieve trouwe dame heeft in de opfok gestaan in Friesland. Ons gevoel als jaarling, toen ze de opfok in ging, was nog steeds hetzelfde. Een zeer leuke merrie, met een gouden karakter. Maar we vonden haar toen niet goed genoeg voor het Ster predicaat. En nu ze terug was hadden we het gevoel nog steeds. Alleen was ze super opgeknapt na de training. Dat kan je wel over laten aan het Team van de Nieuwe Heuvel. Ze stond er prachtig voor! Heeft laten zien wat ze kan, maar net niet voldoende voor het ster predicaat. Ze mocht een nette derde premie mee nemen. Altijd jammer want je hoopt het toch ondanks je gevoel. TopTeam van de Nieuwe Heuvel weer super bedankt voor jullie goede zorgen! We hebben weer een leuke en gezellige dag gehad.

Het dekseizoen draait weer volop! Wat een drukte, de eerste shet merries moeten nog drie weken worden, altijd weer spannend. Ondanks dat het weer totaal niet mee werkt. Christina is al weer drachtig van de prachtige Nyk 538. En Metske moet ook nog drie weken worden…. ook weer spannend!

Nog twee veulens te gaan, Ondina van Luna is uitgeteld en Sunshine mag nog een aantal maanden. Die komt in augustus pas. Hopelijk twee gezonde veulens en merries……😉

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.