Premiekeuring 2022!!

Het zit er voor ons alweer op, premiekeuring. We hadden 25 pony’s opgegeven. Er zijn er 20 mee geweest naar Kapel Avezaath. Althans van ons zelf. Koos en de gebroeders van Gessel hadden de pony’s ook bij ons op stal staan. Dus alles stond weer gezellig vol.

De dagen voor de keuring zijn altijd al een drukte, dit jaar niet anders. Helaas op dinsdag is (schoon) pa opgenomen in het ziekenhuis. Terwijl hij maandagavond nog gezellig bij ons buiten zit en zegt, ben er toch weer bij dit jaar. Raar, maar het was nu de eerste premiekeuring zonder hem. Hij zat niet te genieten naast de baan. We missen die momenten dan wel. Een dubbel gevoel die dag.  Hopen dat hij nog thuis mag komen en toch nog kan genieten van de pony’s. 

Ondanks dat Pa er niet was hebben we wel een geweldige dag gehad! Jeetje, echt een heerlijke gezellige dag. En zo trots op “onze” mannen. Wat een team en wat doen ze het allemaal goed, fanatiek, gunning naar elkaar, klaar staan voor elkaar. Elke keer weer genieten! En dan zulke resultaten van het hele team, echt geweldig! Is dan ook weer uitbundig gevierd. 😂

Voor ons dus 20 pony’s in de baan, helaas was onze mooie vos Lou Lou er niet bij met haar dochter. Lou Lou hebben we twee weken geleden moeten laten inslapen. We zijn er niet achter gekomen wat ze precies had, na een week dokteren en van alles geprobeerd te hebben, hebben we haar moeten laten gaan. Dus ook Roosje, haar dochter is niet mee geweest. Gelukkig doet ze het goed en drinkt goed melk uit het pannetje. 

 • Raff van Stal van Aschberg (Manhatten x Hyacinthe)
 • Replay van Stal van Aschberg (Kadar x Fiorella)
 • Rapunzel van Stal van Aschberg (Manhatten x Jo-Ann)
 • Radja van Stal van Aschberg (Manhatten x Liv)
 • Roxy van Stal van Aschberg (Kadar x Madelief)

Alle veulens op Raff na hebben een veulenpremie gekregen, Radja en Roxy mochten meestrijden voor het veulenkampioenschap. 

Als Miniveulenkampioen bij de hengsten mocht de zwarte dappere Red Bull van den Hartoghoeve IV van Job den Hartog opstellen. Mini merrieveulenkampioen werd Que Viva la Vida van de Franskeshof, dit mooie valkkleurig veulen is van Bianca van Haaften. Het beste hengstveulen van deze dag kwam uit ons Topteam en ook nog van een mooie jonge hengst, Leandro van de Langenhof, gefokt door Arnoud. Dus extra trots! Rocky Balboa van de Blankenhof mocht opstellen in het midden als beste hengstveulen overige maten.

En ja dan onze trots, Roxy van Stal van Aschberg de dochter van Madelief en onze Kadar. Wat een mooi dapper veulen, ze mocht opstellen als veulenkampioen overige maten en als klap op de vuurpijl ook nog eens als Algemeen Veulenkampioen! 🤩

 • Phoebé van Stal van Aschberg (Kadar x Daisy)
 • Prue van Stal van Aschberg (Kadar x Nikita)
 • Pocahontas van Stal van Aschberg (Kyle x Lou Lou)
 • Pleun van Stal van Aschberg (Kadar x Anastasia)
 • Parisch van Stal van Aschberg (Kadar x Jo-Ann)
 • O’Lilly van Stal van Aschberg (Fonseca x Jo-Ann)
 • Ondina van Stal van Aschberg (Kizmo x Havana)

De jeugd, jeetje wat ging dat geweldig! Wat een mooie toekomst, zoals we dat dan noemen, hebben we in de wei! Echt zo gaaf! Alles werd vlot geprimeerd waaronder ook nog eens vier kopnummers. Phoebé, Parisch, O’Lilly en Ondina mochten allen op kop opstellen. En dan komt toch de “oude” Kroon Super Preferente Lady weer naar voren, wat doet die lijn het goed. Phoebé, Parisch en O’Lilly voeren terug op onze mooie bonte Lady.

De Mini Jeugdkampioen, deze eer ging naar Rutger van Gessel met Olily van de Casterhof. Wat een schitterende twenter met zoveel houding en uitstraling, erg snel…. want ze moest toch ook nog even het terrein verkennen in haar eentje. 😂

Het mooiste moment van de dag voor ons, want als je je eigen dochter ziet lopen in de baan met haar eigen gefokte merrie en haar blik en vreugde kan je dag niet meer stuk! Luna mocht haar Ondina van Stal van Aschberg een dochter uit haar eigen mooie bonte Havana opstellen als Kleine maat Jeugd kampioen.🍀🍀

De prachtige Odyllia van de Klaverweide van de familie Bronk mocht opstellen als Jeugd Middenmaat Kampioen.

Grote maat, thuis waren we al helemaal weg van O’Lilly, altijd een schitterende verschijning, in de wei in de baan. Zo willen wij ze graag hebben. Hoe gaaf is het dan dat ze in het midden mag opstellen als Grote Maat Jeugdkampioen! O’Lilly van Stal van Aschberg uit onze mooie Jo-Ann die zich deze dag met haar nakomelingen weer heeft laten horen en als vader Kampioen onze Fonseca van Stal Brammelo, onze stoere man en drafwonder! ERG TROTS!!

Algemeen Jeugdkampioen, spannend, maar ook deze Titel kreeg O’Lilly mee naar huis!

 • Noa-Lynn van Stal van Aschberg (Ilyas x Nikita)
 • Neeltje van Stal van Aschberg ( Fonseca x Promiss)
 • Liv van Stal van Aschberg (Gamble x Faith)
 • Madelief van Stal van Aschberg (Gamble x Fiorella)
 • Merle van Stal van Aschberg (Fonseca x Faith)
 • Havana van Stal van Aschberg (Butraqueno x Bailey)
 • Hyacinthe van Stal van Aschberg (Butraqueno x Daisy)
 • Fiorella van Stal van Aschberg (Zico x Laura)

De drie jaar en oudere merries, wat zijn we trots op onze fokkerij.  We hebben door de jaren heen aardig wat merrie verkocht in het ons fokgebied en hoe gaaf is het dan dat ook die merries en nakomelingen het ook zo goed doen, wat er terug voert op onze merries en ook onze hengsten. Stilletjes erg genieten. ❤️

Onze twee driejarige dames Noa-Lynn en Neeltje liepen bij elkaar in de rubriek en ontvingen beide netjes een tweede premie. Neeltje is verkocht en gaat deze week verhuizen naar Liessel. 

De andere dames, jeetje hoe geweldig! Liv, Madelief, Merle, Havana, Hyacinthe en Fiorella ontvingen allen een eerste premie! Waarbij Liv en Havana op kop liepen.

De familie Bronk, wat een super mooie dag hebben ze gehad met schitterende merries want ook de minimaat kampioen mochten ze mee naar huis nemen, Laticia van de Klaverweide.

Kleine maat kampioen, ik zou er zoveel over willen schrijven maar dan wordt mijn verhaal echt te lang. Dit zijn merries die je niet vaak ziet, die zo bewegen maar dan ook nog zoveel ras en uitstraling hebben. Wat een schitterend exemplaar is Mila van de Casterhof van toppertje Gijsbert van Gessel. Een mooie dochter uit “onze” Gigi Amor en Fonseca

Middenmaat Kampioen, ook deze eer ging naar de Familie Bronk, Lady van de Klaverweide. Lady een dochter van onze kleine zwarte parel Kotonofico van Stal Brammelo uit “onze” Gwen van Stal van Aschberg. 

En ja, Grote Maat Kampioen deze eer ging ook naar van Gessel, alleen een andere broer, Gerard! Wat een kanjers! Felice van de Nesche mocht opstellen in het midden.

Het algemeen kampioenschap, eerlijk gezegd vond ik het niet moeilijk, maar ben bevooroordeeld…… Mila van de Casterhof mocht de bekers van het Dag kampioenschap en Ere Kampioenschap mee naar huis nemen.

Iedereen van harte gefeliciteerd! Geniet van de kampioenen en goede resultaten, hebben wij met ons Topteam ’s avonds ook gedaan! We hebben een mooie fokvereniging met schitterende pony’s! Echt rubrieken waar je van geniet! 

Onze trouwe helpers weer super bedankt voor de hulp, maar ook zeker voor de gezelligheid en het lachen! Op naar het NK!

Roxy van Stal van Aschberg (Foto Leontien Ruissen)

O’Lilly van Stal van Aschberg (Foto Leontien Ruissen)

Liefste kanjer van ons TopTeam.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.