Kyara van Zomerstaete, reserve kampioen 3-jarige in Lunteren

Weer een dag om niet te vergeten!! 

Afgelopen weekend was de KFPS Fokdag van Midden Nederland op de mooie locatie van de “Nieuwe Heuvel” te Lunteren. Waar onze Vajén, Mieneke en Kyara aan mochten deelnemen.

Vajén, onze mooie dame uit Christina en de prachtige Auwert. Ze was best wel gestrest maar zo trots op ons mooie veulen! Ze kreeg een zeer nette 2e premie! Mieneke hebben wij als veulen gekocht als vriendinnetje voor Metske. Ze was nog nooit op een keuring geweest, dus we dachten laten we haar maar is wegbrengen. Wat heeft ze een hoop geleerd! In de baan was ze toch nog erg gespannen. Ook Mieneke kreeg een mooie tweede premie. 

Tja, en dan de verrassing! Vorig jaar hebben wij Kyara gekocht via Jan Folmer, jullie wilde toch graag een Jehannes?, ik heb een mooie voor jullie.  Albert zag er wel “wat” in.  Ja, maar we hebben niet meer paardenstallen… komt wel goed, zegt Albert dan. Dus Kyara kwam toch naar IJzendoorn. 

In april hebben we haar naar de Nieuwe Heuvel gebracht, eigenlijk om klaar te maken voor de thuiskeuring. Maar het Team van de Nieuwe Heuvel had besloten dat ze naar de fokdag moest. Tja, dat is dan wel weer erg leuk! Dus gisteren een druk dagje!

Albert was er helaas niet bij, die was op de Manifestatie van het NSPS aan het keuren. Over de app en telefoon dan maar op de hoogte houden. 😊Gelukkig was Femke er bij om mij rustig te houden…..

Kyara zat gelijk in de eerste rubriek 3-jarige merries en wat voor een rubriek. Thuis zit je dan wel te kijken, zo in het boekje een prachtige rubriek. Pff, zenuwen komen dan toch wel op. En dan zie je de paarden binnen komen, de prachtige Joy van de Meikade, wat een merrie!! En onze Kyara, jeetje ze kijkt toch wel erg mooi en sierlijk, dat mooie sprekende koppie, die hals.

Wat een draf! Ongelooflijk! Ze “klapte” er even overheen. En ze mocht terug komen…..

Mocht ze op kop opstellen, hoe ongelooflijk gaaf is dat! Krijgt ze een eerste premie!! Mijn dag kon al niet meer stuk. En dan het kampioenschap, ze mocht opstellen naast die prachtige Joy! Zo ongelooflijk gaaf. Albert had het weer goed gezien vorig jaar, zo jammer dat hij er niet was. 

Op naar de Centrale Keuring! Niet normaal….

Team de Nieuwe Heuvel jullie hebben weer super werk geleverd! Wat zagen ze er alle drie weer super uit! En jullie enthousiasme, echt leuk en zeer gezellig! Het trainen, wat veranderen de paarden en leren ze een hoop. Echt top!!

Foto’s Johanna Faber

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.