Laatste twee veulens geboren!

Bij ons zit het veulenseizoen er weer op.  De laatste twee zijn inmiddels ook geboren.

Onze Daisy heeft een prachtig merrieveulen gekregen van Manhatten. Wat een houding! En ook weer dat mooie koppie en beweging. Zijn we weer erg blij mee. Aangezien ons lieve, leuke buurmeisje Lily hier regelmatig komt helpen mocht Lily de naam uitkiezen. Ze heeft de naam Romy gekregen.

En dan nog een hele trotse en blije dame in huis. In de stromende regen heeft Havana, de pony van Luna, een mooi zwart merrieveulen gekregen van Manhatten. We moesten haar natuurlijk wakker maken als het in de nacht geboren werd. Stond ze daar, in haar pyjama met paraplu. TROTS en helemaal blij. Opa toch ook nog even wakker gemaakt midden in de nacht om het goede nieuws te vertellen.

Luna had al een poos de naam in de gedachten, Rosemary!

Voor ons zit het er dit jaar weer op met 8 merrieveulens en 2 hengstveulens. Dus aanwas genoeg…. 😐Een dood veulentje bij Merle, die er gelukkig zelf niets aan over heeft gehouden en al weer drachtig is. En drie merrieveulens bij de friezen mogen we spreken van een goed seizoen.

De dekkerij gaat ook erg goed, altijd afwachten met een jonge hengst. Maar Nap doet het erg goed, nauwelijks opbrekers. Erg fijn! En Kadar, tja onze luilak, maar ook hij verricht weer goed werk! En Koot, op zijn leeftijd! Niet normaal, tot  nu toe alles voor de eerste keer gelijk drachtig. Gekke gestoorde hengst. 😍

Ook zijn Christina en Floor beide dragend. En verwachten we het veulen van Chris begin april en van Floor begin mei.

Volgende week de Manifestatie, iedereen erg veel succes maar bovenal plezier!

Wij zitten dan op de friezenkeuring in Lunteren. Vajén en Mieneke mogen daar naar de keuring en een projectje van Albert een leuke driejarige merrie. Weer leuk om mee te doen en ook wel weer erg spannend!! 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.