Wat een jaar voor onze Koningin!

Jeetje, zo ongelooflijk! Als twee jarige dame kwam ze in IJzendoorn, Christina de V.  Wat waren we verliefd en wat was ze mooi!

In juli vorig jaar mocht ze naar de keuring in Kronenberg en daar kwam onze droom al uit, ze kreeg een 1ste premie en werd Algemeen kampioen! 

In september naar de Centrale keuring waar ze voorlopig kroon werd, nog zo’n droom die niet normaal was. 

Ze was aangewezen voor de ABFP test voor haar vader Jouwe, twijfel moeten we dat wel doen, 7 weken in dat “verre” Friesland.  Bij de Nieuwe Heuvel is ze licht ingereden door Cora en aangespannen ingereden door Henk. We moeten het maar proberen zei Jan Folmer, het komt wel goed.

Pff, dat valt niet mee, zover en zolang weer weg en ze is drachtig, kan dat wel??

Een aantal keer wezen kijken, jeetje wat zag ze er goed uit en wat doet ze het goed. Wat een klik had ze met Guusje die haar prachtig rijd! 

Deze week was het dan zo ver, de eindbeoordeling!

Weer twee dagen naar Wargae. Onze Koningin Christina, ze doet het “gewoon”. Wauw een droom die werkelijkheid is geworden. Niet te omschrijven dit gevoel wat een toppaard! Ze is vandaag definitief kroon geworden met mooie punten, onder het zadel scoorde ze 77.5 punten en aangespannen 79 punten. Gewoon even op de twee disciplines dat ze het haalt!

Je koopt een fries, gaat voor het eerst “echt” naar een keuring en dan gebeurt er van alles! Wat een geweldig dier! Wat zijn wij trots!

Heerlijk ze is weer thuis! In haar eigen stal, tussen de andere kanjers in. De glimlach op mijn gezicht verdwijnt niet meer. Wat kan een mens zich trots voelen. 

 

Op naar volgend jaar! Nieuwsgierig wat voor een veulen ze gaat brengen!

Christina de V.  1e premie Kroon, Dagkampioen Limburg

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.