Jonge hengstenkeuring 2019/2020

Wat een dagen! Ongeveer vijf weken geleden kwamen de jonge hengsten op stal. Wel geteld 25!

Enige discussie thuis, want ik vond het veel te veel en die mannen allemaal, komt goed maak je niet druk. En inderdaad, het is goedgekomen!

Wat een ongelooflijk geweldig team! Er is geen één dag geweest dat er niemand was. Elke dag met minimaal een man of zes hengsten stappen, zelfs verschillende avonden met veel meer man! Echt niet normaal, door weer en wind. Elke zaterdag waren Gijsbert en Arnoud al in de vroege morgen paraat, mesten, hengsten blazen, alles draven. Er worden vrije dagen en weekenden opgeofferd om te helpen met wassen en alles klaar maken. 

En wat hebben we het als team toch top gedaan!

De eerste dag hadden we elf hengsten bij ons in de mini en kleinemaat. Soms lopen dingen anders dan je “verwacht”. Er valt wat tegen en er valt wat mee, weer wennen met de “derde” bezichtiging. Maar een super dagje!

De fraai getekende zwartbonte Leo van Berja (v. G’shyrem v.d. Toom) van de comb. E. Termeer/B. Plender mocht bij de mini’s opstellen en mag weer mee terug in januari!

In de kleine maat mochten we met drie hengsten door naar de derde bezichtiging, erg spannend! En dan “moet” je er in de derde bezichtiging toch uit met een hengst, altijd balen. Maar we mochten met twee hengsten door!

De zwartbonte Levi van de Kralen (v. Antoine de Boullion) Eig. A.J.M. v.d. Riet, Oud Gastel, wat een doerak op stal! Maar Levi mag ook mee in januari.

En ja, hier zijn wij ook super trots en blij mee, Kyle v.d. Apoloniahoeve (v. Fantom v. Stal van Aschberg) Eig. Mevr. A. Timmermans werd als vierjarige hengst goedgekeurd! Wat een mooi dier en zo makkelijk in zijn beweging! En ja de derde zoon van onze Fantom, die het super doet in de fokkerij en dit jaar Definitief is geworden! TROTS!! Ook Kyle blijft nog even in IJzendoorn en mag mee in januari.

Ook werd deze dag een zoon van Gepetto van Stal van Aschberg goedgekeurd, uit zijn eerste jaargang! Labosco v.d. Buitenweg (v. Gepetto v. Stal van Aschberg) Eig. Mevr. P. Bonants-Janssen. Hier zijn wij natuurlijk ook trots op. Els en Piet van harte!

Op de zaterdag hadden we 14 hengsten bij ons, erg leuk en lief dat Bart en Ella dan weer klaar staan met de vrachtwagen! Vrachtwagen aanpassen, want tja, shetten zijn een stuk kleiner dan die Belzen. En dan ’s nachts al om 3 uur op en richting IJzendoorn komen. Echt geweldig!

Deze dag ging echt apart….. van de 14 hengsten mochten er al 11 door naar de tweede bezichtiging! Eentje werd uitgeselecteerd voor de kleine maat.  Hier hadden we nog geen “probleem” met voorbrengers en aanjagers. 

Bij de middenmaat ging dit ook nog goed en hadden we Leandro van de Langenhof die door mocht.

De grote maat… 9 hengsten hadden we bij ons in deze maat! En al deze hengsten gingen door naar de tweede bezichtiging! Jeetje, en nu! We hebben onze vaste voorbrengers die elke dag de hengsten in de hand hebben, die weten hoe een hengst reageert en wat die doen. Ze kennen ze door en door, dan vindt ik het toch wel lastig om deze hengsten aan “vreemden” over te laten. Maar wat fijn dat er dan toch weer mensen klaar staan om te helpen. Aan alle kanten! Echt top!

De middenmaats hengst Leandro v.d. Langenhof (v. Ventum v.h. Ponystalletje), wat is hij mooi in de baan! Wat een front. En ja, zo gaaf het eerste veulen van Arnoud Verkroost, hij mocht met een goedgekeurde hengst naar IJzendoorn.

En dan de derde bezichtiging van de grote maat! Hoe moet dit nu weer! En met 8 hengsten mochten we door naar de derde bezichtiging. Wat een geregel! En dan staan er weer mensen klaar om te helpen. En ze hebben het top gedaan! Altijd weer spannend en je weet dat het niet allemaal “goed” kan gaan. Wat een grote groep van 22 hengsten! En dan blijven verschillende smaken toch een ‘discussie”.  Wij mochten eind van de dag/avond vier grote maats hengsten mee naar IJzendoorn nemen. Wat een super goed resultaat!

  • Lennon v.h. Esveld (v. Geraldo v.d. Amstelhof) Eig. Comb. G. & M. v.d. Berg, Kootwijkerbroek
  • Lodewijk XIV v.d. Rozenhof (v. Elandro v.d. Veldhoeve) Eig. Wim v. Wijk, Meeuwen
  • Lewis v.h. Esveld (v. Oriënt v.d. Amstelhof) Eig. Comb. G. & M. v.d. Berg, Kootwijkerbroek
  • King of Queens v. Stal Wilcas (v. Elandro v.d. Veldhoeve) Eig. C.T.J.G. Gubbels, Altforst

Wij hebben super goede keuringsdagen gehad, met 8 goedgekeurde hengsten die weer mee mogen 11 januari hebben wij toch echt weer eer van ons werk met ons Topteam! 

Iedereen die ons geholpen heeft, bedankt voor het inspringen bij “nood”.  Eigenaren/fokkers weer super bedankt voor het vertrouwen in ons Topteam! En aan allen met een goedgekeurde hengst van harte gefeliciteerd!

En ja, onze mannen! Wat liep het weer gesmeerd, iedereen weet wat hij/zij moet doen, heerlijk op elkaar in gespeeld. Echt geweldig! Bert en Evert bedankt voor de goede zorgen thuis! 

Op naar januari! 

Foto’s Leontien Ruissen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.