Verdrietig en leuk nieuws!

Zo zie je maar hoe verdriet en geluk dicht bij elkaar liggen. Vandaag waren helemaal in ons element want ons nieuwe paard zou naar huis komen.

Vanmorgen eerst vroeg naar de wei, pony’s water geven en kijken of alles rustig loopt. Dan kom je in de wei en zie je een merrie helemaal onder de modder. Helaas heeft Jenthe haar veulentje verworpen. Ze stond nog met de nageboorte, dus we hebben haar gelijk naar huis gehaald, dierenarts gebeld en even lekker gewassen. De nageboorte is eraf gehaald en nu maar hopen dat er verder niet te veel aan de hand is met Jenthe, ze eet, staat rustig op stal. Maar het blijft nog even spannend de aankomende dagen. Ze was drachtig van Kadar en ze was 8 april uitgeteld. Al een aardig eindje op weg.

Het is balen van het veulen maar we hopen dat Jenthe er weer bovenop komt.

En dan is het middag, planning liep nu iets anders. Maar daar kwam weer een grote vrachtwagen de straat in rijden.

Afgelopen zaterdag was de kerstveiling in Marienheem, hier werden een kleine 30 prachtige Friezen geveild. Tom Folmer had ons getipt dat er een mooie tweejarige Omer kwam. Hij zei, dat is echt iets voor jullie. Hij had gelijk! Wat een plaatje! Dus de handen niet laag kunnen houden……

En laat het nu gebeuren dat we een prachtige tweejarige merrie rijker zijn! WAUW wat een plaatje! En wat een beweging, zo los door het hele lijf! En een koppie om van te watertanden! YES! Vandaag een nieuwe stalgenoot:

Floor van de Egberdinahoeve!

Maat:
Geb. datum: 28-06-2017
Stam: 103
Status: –

 

Floor van Egberdina Hoeve

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.