Hengstenkeuring 2020! Fonseca Dagkampioen!

Wat een ongelooflijke gave geweldige dag! Echt niet normaal! Onze Fonseca van Stal Brammelo is algemeen kampioen geworden! Wat een droom! Onze kanjer die blijft bewegen met zoveel souplesse en schik. Elke ronde weer! Wat zijn wij trots!

Na een training van 5 weken zijn we zaterdag met 22 hengsten richting Mariënheem, vier trailers en een vrachtwagen vol. Alles volgeladen. 

Onze Fonseca die in de eerste rubriek op kop mocht. Fam. van Oers had gevraagd of we Gamble van Stal van Aschberg voor wilde brengen, die ontving ook weer netjes zijn eerste premie, altijd leuk als je ziet dat je eigen gefokte hengst er zo goed uit ziet! Is en blijft een kanjer!

De nieuwe jaargang, 8 hengsten hebben we in december goedgekeurd gekregen. Ze staan al lang op stal en in training, een hele tijd, ze hebben zich allemaal goed gehouden.

De onderstaande 3-jarige hengsten ontvingen een eerste premie:

 • Leo van Berja (E.Termeer/B.Plender)
 • Kyle van de  Apoloniavoeve (A. Timmermans)
 • Leandro van de Langenhof (A. Verkroost)
 • King of Queens van Stal Wilcas (C. Gubbels)
 • Lewis van het Esveld (Comb. G & M. van de Berg)
 • Lodewijk XIV van de Rozenhof (W. van Wijk)
 • Lennon van het Esveld (Comb. G & M. van de Berg)

De kleine maat Levi van de Kralen ontving netjes een tweede premie. Kyle en Leandro stonden op een mooie eerste plaats en mochten mee strijden om het kampioenschap beste driejarige.

De vierjarige hengsten, altijd weer spannend hoe ze eruit zien, hoe zijn ze ontwikkeld. Onze Kizmo van Stal van Aschberg, hij is zo mooi! Wat een raskikker! En wat een gek in de baan! Hij liet geen stap zien, liep op een mooie tweede plaats met een eerste premie. En dan Kadar van de Vijfmorgen, vorig jaar hebben wij hem gekocht samen met Koos en wat een vaderdier is hij geworden. Altijd de oortjes erop en dat mooie halsje! Echt gaaf! Hij mocht op kop met een eerste premie. We zijn benieuwd naar zijn eerste veulens dit jaar!

Twee hengsten die gepromoveerd zijn van een 2e naar een 1e premie,

 • Goran van de Vijfmorgen (Alloysehoeve/Aarts-Bos)
 • Irondhide van ’t Deerntie (W.F.J. ten Dam)

Ook onderstaande hengsten ontvingen een 1e premie:

 • Krim van de Zandkamp (J.W. de Wit-Groeneveld)
 • Kadinsky-H van de Wechterholt (T. van de Pol)
 • Ilyas van Stal van Aschberg (S. & M. Kruitbosch)
 • Joep van Stal Nieuwemoed (W.F.T. ten Dam)
 • Guess What of Riverdance (W. Termeer)
 • Gido van de Garderenshof (J.G.W. Kuipers)
 • Koffie van de Groenkamp (R. Haverkamp)

Kerel van de Hoorn (W. Bekkers) en Koert van de Broek (H. Nijnuis) ontvingen beide netjes hun tweede premie.

Wat een dier! Joep van Stal Nieuwemoed mocht op kop in zijn grote zware rubriek. Wat beweegt hij met houding. Een dier waar je vrolijk van wordt! Hij werd reservekampioen grote maat!

Ilyas van Stal van Aschberg, die vorig jaar zo slecht is geweest, kantje boord of hij het zou redden. Die gedeeltelijk zijn zicht kwijt is. Wat een super gave verrassing! Hij mocht op kop! 

Zo apart, het Middenmaats Kampioenschap! Loop je daar met twee hengsten van jezelf, Fonseca en Kadar en dan ook nog een eigengefokte hengst Ilyas. TROTS!

Dan mogen allebei onze hengsten opstellen in het midden! Fonseca werd voor de derde keer Middenmaats Kampioen en Kadar Reserve Middenmaats Kampioen! Wat was dat mooi zeg! Allebei onze toppertjes doen het gewoon!

En dan de algemeen kampioen, onze Fonseca loopt daar tussen en neemt deze titel mee naar huis! Ongelooflijk! En wat er dan gebeurt “ons” Topteam komt de baan in gerend, allemaal zo blij! Tranen van vreugde, wat zijn wij ongelooflijk trots op en met deze mannen!

Ons Topteam, ze staan helaas niet allemaal op de foto, Wout die ons ook altijd helpt, Sietse die druk is bij de Nieuwe Heuvel maar ons toch nog steeds altijd helpt en supportert, Bart en Ella die nooit op de foto willen maar die altijd weer klaar staan met hun prachtige vrachtwagen. Cor en Evert, de “buren” die trouw helpen. Gerrit die ons aan alle kanten ondersteund en helpt. En dan onze (schoon)vader, die er helaas niet bij kon zijn. Maar die van een zijlijn meekijkt en vooral nog geniet. De rest van onze toppers staan hier op de foto! Zonder hen zijn we nergens en kunnen we niets! We doen het met zijn allen!

Eigenaren, bedankt voor jullie vertrouwen in ons Team, gefeliciteerd met de resultaten.  Wij genieten nog even na!

Foto’s Leontien Ruissen

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.