Veulenseizoen is begonnen!

Na de stamboekopname waar we drie merries een een ruin hebben laten zien, is ook weer het veulenseizoen begonnen in IJzendoorn. Onderstaande merries en ja een ruin… zijn opgenomen in het stamboek.

  • Oceana (Kadar x Hyacinthe)
  • O’Lilly (Fonseca x Jo-Ann)
  • Ondina (Kizmo x Havana)
  • Onchao (Kadar x Daisy)

Alle zeven schapen hebben inmiddels gelammerd, 15 lammeren zijn er gezond en wel geboren. ❤️

Christina heeft een prachtig merrieveulen gekregen van de mooie Auwert 514, zelfde combinatie als vorig jaar. En weer een merrie, zo blij mee! Een heel ander veulen, waar Vajen een hele pittige brutale dame is, is Ziva een zeer relax veulen. Zo makkelijk en lief! Inmiddels is Chris vandaag weer geïnsemineerd met Kees 531. Na twee prachtige merrieveulens nu voor een andere combi gekozen. Altijd weer leuk een jonge hengst. En Kees is GAAF! Hopelijk gaat het lukken en krijgen we volgend jaar een mooi veulen.

Floor is 4 mei uitgeteld, nog “geduldig” afwachten…. Zo benieuwd wat we van haar en Tiede 501 krijgen. Het belangrijkst is een gezonde bevalling met een gezond veulen. Maar stiekem hopen we toch heel erg op een merrieveulen aangezien Floor niet meer van ons is en naar Australië gaat verhuizen straks.

En ja, ook de eerste twee veulens van Napoleon zijn geboren! Helaas is meneer de witte vlekken vergeten….

Onze oude dame Promiss heeft een mooi klein hengstveulen gekregen, Sjors en Jo-Ann een prachtig zwart merrieveulen, Sita. Beide dus van Napoleon II. We zijn over deze twee zeer goed te spreken, op de vlekken na dan 😂. Nap heeft al goed werk verricht! Blij mee!

Op naar de volgende!

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.