Eindelijk….

Het heeft even geduurd, slechte zaak 😊de site was erg slecht bijgehouden. Hier komt weer verandering in, we zijn hem aan het vernieuwen. Hij is nog niet geheel klaar, maar volop aan de gang.

Er is natuurlijk erg veel gebeurd de laatste tijd, hieronder een kleine “opsomming”.

  • In mei is onze Metske, eerste eigen driejarige merrie bij de friezen, naar de locatie keuring in Lunteren bij de Nieuwe Heuvel geweest. Hier heeft onze dame een mooie 1e premie ontvangen. Waardoor ze het sterpredicaat achter haar naam mag zetten.
  • In juli werd de fokdag Midden Nederland bij de Nieuwe Heuvel gehouden. Hier hadden we drie dames bij ons, de mooie dochter van Floor, Ynske, die maar net 8 weken was. Wat ging ze als een speer! Ze behaalde deze dag een 1e premie! En ook onze Vajén mocht mee, het jaarling uit onze Christina, half zusje van Metske. Ook Vajén ontving een 1e premie en zo ongelooflijk! Ze werd Jeugdkampioen en Reserve Algemeen dagkampioen! En ja, we hadden nog een mooie driejarige dame, projectje van Albert, die ook weer geslaagd is! Nelly werd deze dag ook Ster verklaard met een 2e premie!
  • Al onze merries brengen wij voor het klaarmaken naar de Nieuwe Heuvel, dit doen ze super!! Bedankt TEAM!

 

  • Bij de Shetlanders zijn er 11 veulens geboren, gelukkig allen zonder problemen en gezond! Nap heeft zijn werk qua uiterlijk super gedaan, de veulens van hem lijken zeer goed. Alleen is hij de “vlekken” vergeten. 😂 En de veulens van Kadar lijken ook weer goed gelukt! Bij de Friezen hadden we dit jaar twee veulens, en wat mooi! Chris en Floor hebben beide een merrieveulen gekregen.
  • Aanstaande woensdag is de Fokdag in Ambt Delden, waar Christina en Venna heen gaan. Spannend!! Maar ook weer erg leuk, hopen dat Chris een uitnodiging krijgt voor de Centrale Keuring, zou wel super gaaf zijn, samen met haar twee dochters! Duimen en hopen. 😊
  • Zaterdag is de jaarlijkse premiekeuring van de Shetten, 24 pony’s hebben we opgegeven. Morgen alles naar huis halen, en dan gaat donderdag de wasstraat weer open.

Drukke dagen, woensdag keuring, donderdag even een operatie tussendoor, dus Albert mag alles zelf wassen dit jaar 😂

Houd er rekening mee dat zaterdag de Keuring West Betuwe om 8:00 begint i.v.m. de weersverwachting! 

Vajén van Stal Aschberg, 1e premie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.