Topteam op het NK!

De Nederlandse Kampioenschappen van het Shetland Pony Stamboek, het zit er weer op. En hoe?! Wat een ongelooflijke gave en geweldige dag.

We waren natuurlijk een aantal dagen van te voren al weer lekker op stal bezig om de pony’s er weer optimaal voor te zetten, de pony’s van de gebr. van Gessel, gebr. van Tuijl/Arnoud Verkroost hebben ook weer bij ons gelogeerd. Jordy en Frank hadden hun topmerries mooi op  het thuishonk. Er stond dus weer het een ander bij ons op stal. De avond van te voren nog even gezellig met zijn allen “vergaderen” zoals de avonden genoemd worden. 

Van onszelf mochten Phoebé en Oceana mee. Twee mooie dochters van onze Kadar van de Vijfmorgen. Wat een geweldige nakomelingen laat onze stoere man toch na! Wat heeft hij zich laten zien in de eerste twee jaar nakomelingen.

Onze Phoebé, een dochter uit onze prachtige Kroon Preferente Daisy van Stal van Aschberg (Zico van de Kuiperij), wat een frontje en super beweging. Ze mocht op een zeer nette 3e plek opstellen. 

Uit de dochter van Daisy, Kroon merrie Hyacinthe (Butraqueno van Stal Brammelo) kwam ons jaarling Oceana. Zo mooi hoe deze lijn fokt! Hoe trots kan een mens zich voelen.  Oceana, wat een stapwonder en ook dat frontje. Ze mocht op kop opstellen. Dus ik kon ze “helaas” niet naar huis brengen tussen door. We mochten aan het eind van de dag nog meedoen 🙂

En dan hoe de dag verder verloopt, echt ongelooflijk voor ons topteam. Maar ook nog eens voor onze hengsten! Echt geen woorden voor. 

Uiteindelijk mochten wij dus eind van de dag met Oceana meedoen aan het jeugdkampioenschap. En ze doet het!! Oceana mag de Titel Nederlands Jeugdkampioen middenmaat mee naar huis nemen! Onze dochter uit Kadar en Hyachinte! Wat een plaatje! Wat een droom, die nooit went en zeker nooit verveeld. 

Bij de driejarige en oudere merries hadden Gijsbert en Arnoud/gebr. van Tuijl ook hun dames die de strijd mochten aangaan. 

Mila van de Casterhof, wat een plaatje, wat een beweging, wat een uitstraling. Pas drie jaar oud en dan al zo prachtig. De trots van Gijs! Mila is een dochter van Gigi Amor van Stal van Aschberg en Fonseca van Stal Brammelo. Hoe ongelooflijk gaaf en trots, Mila mocht opstellen als Nederlands Kampioen Kleine Maat! De ontlading, de spanning. Hier zijn al geen woorden voor. En dan stopt het nog niet….

Gauw weer de baan uit en de prachtige Farina van de Veldhoeve pakken en weer de baan in, er was nog weinig tijd voor het besef wat er voor die tijd allemaal gebeurde. Farina, de algemeen kampioen van fok vereniging West Betuwe. Ook zo’n plaatje! Loopt altijd mooi gedragen en die draf! Ze walst erover heen. Haar mooie oortjes er altijd op. De mannen hadden haar er weer perfect opstaan! Farina de mooie dochter van onze Ultimo van de Heuvelshof, ze mocht opstellen als Nederlands Kampioen Middenmaat. De ontlading, spanning, alles komt er uit bij “onze” mannen.

De Algemeen Kampioen van de dag werd de grote maat Montreux van Gelre, een pracht exemplaar, lust voor het oog. 

Wat een dag voor ons Topteam! Drie kampioenen op deze dag uit onze mooie fok vereniging West Betuwe. Drie kampioenen van onze hengsten, drie kampioenen van ons team! We doen het met zijn allen, trots op elkaar zijn. Genieten!

Deze prachtige dag afgesloten met een mooi feestje in de kantine, was geweldig mannen!

Nu even twee weken “rust” en dan gaan we weer aan de slag met ons team, 25 jonge hengsten komen er weer op stal in IJzendoorn. Zoals de mannen dan ook zeggen, we klappen der op!!

Klik hier voor een leuke vlog van Luna van onze Oceana

                                                                                                                     Soms zeggen plaatjes meer dan woorden…….

Dankjewel Ida voor de mooie foto’s! Alle kampioenen nogmaals van harte gefeliciteerd!

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.