Nieuwtjes!

Na een moeilijke periode, met het verlies van onze (schoon)moeder en oma hebben we toch ook weer mooie tijden gehad.

Via deze weg willen we dan ook iedereen bedanken voor alle berichtjes, appjes, telefoontjes en kaartjes! Te veel om op te noemen, dit doet ons en vooral Pa, erg goed in deze tijd. 

Op de dag dat we de begrafenis hadden(8/9) is onze Pelle van Stal Aschberg (Auwert x Omer) aan de keuring geweest in Lunteren. Wat een lieve mensen, van alle kanten kregen we filmpjes en appjes gestuurd hoe hij het deed. En het Team van de Nieuwe Heuvel had onze man en zijn mooie moeder er weer super op staan en werd ook weer perfect voorgebracht. Onze Pelle kreeg een mooie tweede premie, met mooie cijfers. Aan het eind van de keuring kwam Harry het span weer thuis brengen, heerlijk, want drie dagen van huis vind ik maar niets. Floortje en Pelle weer lekker in de wei en wij weer genieten van het mooie span! Nog een week of twee en dan gaat deze man in de opfok! Kijken wat hij doet over drie jaar als hij gezond mag blijven. Toch wel erg gaaf een eigen gefokte friese hengst in de opfok, de weg is lang en de kans zeer klein. Maar erg leuk om aan het spel deel te nemen.

En ook weer drie mooie shetlanders verkocht, het wordt steeds minder in de wei qua shetten. Hopelijk kan Pa van Asch nog een poos van de shetten genieten.

Onze kleine Puck van Stal van Aschberg (Kizmo) en Lindsey van Stal van Aschberg (Fonseca) zijn beide naar het noorden van het land verhuisd. Lindsey was eigenlijk al verkocht naar Zweden, maar helaas de afspraken zijn niet nagekomen. Aan de andere kant wel zeer leuk dat ze in Nederland blijft. Klaas Oudman, veel plezier en geluk met deze twee dames! Een snelle Puck, succes met vangen. 🙂 En onze lieve rustige Lindsey die drachtig is van Leon. Hopelijk een mooi en gezond veulen volgend jaar!

En ook onze Odelia van Stal van Aschberg is verkocht, Odelia blijft in ons Topteam en gaat naar Jordy. LEUK LEUK dat ook zij een mooi adres krijgt, maar daar hebben we alle vertrouwen in.

Afgelopen weekend was de Centrale keuring in Harich, wat een schitterende dagen en wat hebben wij genoten, met Cor en Evert, Harry en Faisca. De hele dag met kippenvel zitten, wat een merries zie je voorbij komen. De aanspanningen voor de Sjees, wat is dat gaaf. Voor ons werd het zelfs nog even spannend, Lobke, het projectje van Albert, mocht deze dag ook komen omdat ze op de fokdag Midden Nederland een 1e premie kreeg. We hebben haar een week later verkocht. Maar ze mocht bij de 11 merries die een uitnodiging kregen voor het Modelschap terug komen. Jeetje! Je verstand zegt, dit kan niet. En als je al die kanonnen van een merries ziet….. toch wel even erg gaaf en komt de spanning dan nog even naar boven. 8 prachtige merries zijn uit deze groep Model geworden, Lobke zat hier niet bij. Je ziet dan echt dat ze voor deze hoge stap nog wel wat tekort komt. Maar wel weer gaaf om ook dit weer mee te mogen maken.

Gijsbert en Arnoud hebben dit weekend het thuisfront weer super verzorgd! Fijn onze mannen die toch altijd maar weer klaar staan!

Kootje is ook weer terug op het thuis honk! Hij ziet er weer super uit onze kanjer! Kadar loopt lekker in de wei en Manhatten gaat deze week ook lekker de grote wei op, dekseizoen zit er al weer een poosje op, de heren kunnen weer genieten van hun rust. 

Foto’s Ingrid Truijens

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.