Premiekeuring West Betuwe 2014

Onze premiekeuring zit er weer op! Weer super dagen gehad! Niet alleen qua resultaat maar ook met de gezelligheid.

Op vrijdag was de jeugd, wat hoopte we op goed weer. Maar het was de hele week spannend of het wel droog zou blijven…….

Vrijdag hadden we 9 pony’s bij ons.

 • Gentle
 • Grease
 • Glossy
 • Gigi Amor
 • Gwen
 • Guzzi
 • Faith
 • Fyenne
 • Fiorella

En wat ging de vrijdag al super goed zeg! Al onze jeugd, op Glossy na, werd geprimeerd! Glossy heeft zich ook echt niet laten zien, als ze druk is gaat ze een beetje open achter, we hadden hier dus al rekening mee gehouden. Maar allemaal kids van Butje, Zico en Bentley, jonge hengsten. En dan allemaal geprimeerd! Super resultaat! En dan ook nog eens onze mooie Faith, wat een plaatje in de baan, ze werd Middenmaats Kampioen! Echt zo gaaf!

In de minimaat werd de mooie Fabiënne van de Spoorlaan kampioen. Echt een plaatje, mooi getekend, koppie en oortjes erop. Een terechte kampioen! En erg leuk, Fabiënne is een dochter van Amigo! Wij zijn dus erg blij met deze kampioen van onze hengst! Koos super gefeliciteerd! Gebak zien we nog wel verschijnen want die ben je wel vergeten gister…..hihi

Kleine maat kampioen, Famous Pearl van den Uitweg, wat een pony met ras zeg! En dan ook nog super bewegen, echt een toppertje! En dan ook nog eens een jonge Zico! Fam, Vermaas, eigenlijk Max, want hij is van hem, gefeliciteerd met deze topper!

Midden maat kampioen werd onze eigen Faith van Stal van Aschberg, wat deed ze het goed, wat een houding heeft deze dame, een behang, zo’n mooi koppie en dan ook die oortjes er steeds op. Faith is ook een dochter van onze kanjer Zico van de Kuiperij!

Grote maat kampioen werd de mooie First Lady van den Hartoghoeve, een Shadow van Drieoka. Een mooie merrie die goed kan stappen, met een mooie houding.

En dan de algemeen jeugdkampioen, pff is altijd spannend, thuis waren we al een “wedje” aan het leggen geweest met Koos, de hulptroepen en wij zelf vonden dat Koos kampioen moest worden. Dus al erg veel schik gehad en dan wordt hij het ook  nog! Algemeen Jeugdkampioen, Fabienne van de Spoorlijn. Echt zo’n mooi plaatje, we waren bang dat ze het voor zich zelf ging verprutsen, want ze was een beetje druk. Maar toch werd deze mooie dochter van Amigo van Stal van Aschberg Algemeen Jeugd Kampioen! Toppie!

Deze dag hebben we binnen gekeurd ivm de regen. Maar de resultaten zijn perfect en dan ben je de regen weer zo vergeten! Op naar huis om nog het eea in orde te maken voor zaterdag. Lekker de BBQ aan, wat inmiddels een traditie is geworden, erg lekker en gezellig. Maarja daarna moet je toch weer aan de gang en alles op orde maken voor de zaterdag……pfff.

Zaterdagmorgen om half zes waren de mannen er al weer, schotten uit de vrachtwagen van Martin, want die heeft vrijdagavond nog tot laat gereden zodat wij de vrachtwagen mochten gebruiken, daarna lekker aan een saucijzenbroodje, de hut weer vol. De hele straat geblokkeerd, 8 trailers en de vrachtwagen! Want er moesten 25 pony’s mee voor de keuring, en een aantal merries moesten mee voor de veulens. Alles geladen en weer op naar Avezaath.

’s morgens met de veulens, allemaal veulens van Butraqueno, is het toch wel spannend. 12 veulens mochten de baan in. Drukte van jewelste, maar met onze hulp ging dit super. Met een aantal kopnummers werden er 11 veulens geprimeerd. We twijfelde zelf erg aan Hunter, zullen we hem wel laten zien?? Uiteindelijk toch gedaan, komt hij op kop! Een super verrassing! Aan Hannibal hadden we niet echt twijfels maar die kreeg helaas geen premie. Maar dit mocht de pret  niet drukken. Op naar de veulen kampioenschappen!

Mini Hengstveulenkampioen, Horizon van de Casterhof een mooie jonge zoon van Blitzer van de Casterhof, helaas was er maar 1 mini hengstveulen, maar het was een patsertje net zoals zijn papa!

Mini Merrieveulenkampioen, wat een prachtig veulen, een houding en lekker bewegen. Henrike van Balveren mocht met deze titel naar huis. Henrike is een dochter van Vanity van de Buxushof. Fam. Aalbers van harte gefeliciteerd!

En dan komt de familie van Gessel weer om de bocht, ze werden met Harley van de Casterhof kampioen bij de hengstveulens overige maten. En wat hebben ze getwijfeld of ze Harley wilden laten zien…hihi!! En dan sta je in het midden opgesteld! En ja, ook wij genieten mee, Harley is een zoon van onze Butje! Ze zijn er opgeklapt!

Bij de merrieveulens overige maten werd de mooie vosbonte Holiday van Groenendaal kampioen. We hadden haar ’s morgens al gezien, wat een mooi dier, houding, goed bewegen. Holiday werd ook algemeen veulenkampioen. Super! Holiday is een dochter van Bentley van Stal van Aschberg, Bentley is wel niet meer van ons, maar de trots blijft echt wel! Als je ziet dat je eigen gefokte hengsten het zo goed doen! Echt geweldig!

De oudere merrie’s, we hadden er 14. Je ziet de hele dag al van die mooie merries lopen. De zenuwen komen dan toch wel, en maar hopen dat je de premies krijgt die je zelf in gedachten hebt. En wat een wind, onze merries zijn altijd al van die heethoofden…. als dat maar goed gaat.??

We hadden zelf drie driejarige merries, Emi, Eline en Esmee. Emi is de rust zelf, moet je echt wakker houden. Ze is iets degelijk maar kan zo makkelijk bewegen. Ze mocht op kop met een 1ste premie! Super Luna!! Eline en Esmee mochten bij elkaar in de ring, Esmee is echt een heethoofd, maar ze liet zich redelijk zien. Eline is ook nooit echt makkelijk maar als ze stapt, dan stapt ze ook. Eline mocht op kop en Esmee liep op een nette derde plaats. Allebei een mooie tweede premie. Dit begon dus al super goed!

Hierna mocht onze mooie Chér in de baan, wat is ze toch altijd relax, ze liet zich super zien en mocht op een tweede plaats opstellen achter de mooie Candy van de Nesche, die er super opstond. Allebei kregen ze een 1ste premie.

Toen onze Daisy, wat een verschijning! Zoveel houding heeft ze, altijd de oortjes erop. Daisy mocht op kop met ook een 1ste premie!

En ja hoor, Diezel, de ruin van Luna. Mag nooit mee naar de keuring, zo’n onzin om een ruin mee te nemen. Duhhhh, we geven hem gewoon op, of niet Sietse? Diezel staat momenteel bij Sietse, die is hem lekker aan het rijden. Diezel kreeg weer mooi zijn 2de premie.

Toen onze Britt, de hele tijd vonden we al dat ze mooi keek, een echte mooie ‘vrouwelijke’ merrie. En ja hoor, wat liep ze door de baan, wat kan ze stappen echt een sterke beweger en dan blijft ze ook nog eens zo sierlijk. Ze mocht op kop met een 1ste premie!

Tanja en Yvonneke zaten  bij elkaar in de rubriek. Yvonneke mocht op kop en Tanja als derde opstellen de gehele rubriek kreeg een 1ste premie! Super!

Onze relaxe Bailey, wat een lieve en makke merrie! Ze doet nooit iets verkeerd, doet wat ze moet doen, lekker stappen en mooi draven. Ze mocht op een mooie tweede plaats met ook een 1ste premie!

En dan, de Oudkampioenen! Steeds staan we daar met tranen in de ogen! Sta je daar in de ring met 5 Oudkampioenen,

 • Sunshine,
 • Tamara,
 • Vanity,
 • Whitney
 • Anastasia.

Allemaal nog in ons bezit. En dan staan er in de catalogus ook nog Samantha en Sascha en Shakira bij die we verkocht hebben. Echt niet normaal!

Aan het eind van een lange dag hebben we vier mooie kampioenen staan in Avezaath!

De minikampioen werd de mooie zwarte Domino van Groenendaal van de Fam. Vermaas

De kleinemaat kampioen werd de mooie Daphne van de Casterhof, van onze kanjers Gerard, Gijsbert en Roel van Gessel!

En ja de middenmaat, onze eigen Britt van Stal van Aschberg, wat liet ze zich zien! Echt zo gaaf, we mochten opstellen als kampioen!

Grote maat werd Esja van ’t Hof, een mooie zwarte merrie van Nico den Hartog.

En op naar de Dagkampioen, spanning stijgt toch echt wel, alle premies binnen waar je op gehoopt hebt. Dat is toch echt het belangrijkste maar toch…..

En ja hoor Britt mocht opstellen! Wat gaaf! Echt zo super blij mee, de negende kampioen op rij met de naam Aschberg! Zie je daar je vader/schoonvader zitten, een dochter die door het lint gaat. Ja, dan wordt het toch weer even teveel. Wat zijn we trots!

Loop je met al je oudkampioenen in de baan, Britt mocht ook aansluiten in de rij. Het maakt niet uit welke ze pakken… we waren al super blij en op Shakira na zijn ze allemaal van ons! PFFF….. echt nog steeds niet te beseffen! Britt mocht ook deze beker in ontvangst nemen.

Wij kunnen dus echt spreken van een super goede keuring, 14 merries waarvan er twaalf met een 1ste premie!! Echt geweldig!

De vele hulp de week voor de keuring, de dagen zelf. Echt super bedankt mannen en vrouwen! Het was erg gezellig en zonder jullie hulp kan het niet! Echt bedankt!! Op naar jullie keuring! Dan klappe we der ook op!