Pleun geboren, Seppe overleden

Het is een poosje rustig geweest met de veulens, we wisten dat we er vier “laat” hadden. Maar inmiddels heeft Anastasia geveulend en een mooie dochter van Kadar gekregen genaamd Pleun. Pleun is een mooie wakkere dame, echt een leuk klein meisje.  

Nu nog drie dames te gaan, Havana, de bonte dame van Luna, loopt inmiddels thuis. Die is volgende week aan de tijd. Dan hebben we nog Promiss en Whitney. Promiss is ook eind van de maand uitgeteld en Whitney in juli.

Dus nog even spannend, met 8 merrieveulens en vier hengsten mogen we zeker niet mopperen dit seizoen. Tot nu toe alles gezond ter wereld bij de shetten. Ondanks dat we her en der toch moesten helpen. Vier merries met veulens zijn verkocht, ook deze waren allen gezond geboren.

Helaas hebben we ook minder nieuws, onze Seppe, de zoon van de Koningin van de stal is helaas overleden. Tijdens de bevalling al erg aan het tobben geweest met hem, navelstreng in de knoop, zuurstof gebrek. En we denken toch ook wel een knauw gehad toen Christina in de kliniek heeft gestaan met zware koliek. Na twee dagen de fles hadden we hem er doorheen. En dan ben je blij dat hij er door is, maar we hebben van het begin af aan niet zo’n vertrouwen gehad. Hij was altijd moe, speelde weinig, wilde niet echt groeien. Dronk wel steeds goed. Dus dan blijf je hopen, maar de afgelopen twee weken zagen we hem steeds verder “afglijden”. Totdat we tegen elkaar zeiden, we moeten hem laten in slapen. Hij is niet happy. Zaterdag is onze Seppe zelf rustig ingeslapen in de wei. Echt balen en zo zielig voor Christina, ze mist hem erg. Ze is erg rustig maar heeft nog steeds een trieste blik. Voor Seppe is het beter maar hier doe je het niet voor.

Extra knuffelen met Chris en gelukkig doen Pelle en Quincy het super! Hopelijk lukt de drachtigheid met Chris, ze moet nog drie weken worden. Hard hoofd in maar we gaan ervoor. Floor is ook voor de eerste x geïnsemineerd en moet nog drie weken worden. Wilkje is inmiddels al weer een aantal maanden drachtig en Quincy al weer bijna vijf maanden jong. Die kan onderhand gespeend worden. Wilkje ziet er super uit, dus Quincy mag nog lekker bij moeders blijven.

 

Slaap zacht lieve knuffelkont, Seppe.♥♥ 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.