Floor heeft een prachtige zoon, Pelle

 

Onze mooie Kroon AA merrie Floor van de Egberdinahoeve heeft afgelopen weekend een mooie zoon van Auwert 514 gekregen. Wat was onze dame het zat, ze was zo lekker loom en in de ogen kon je zien dat ze moe was. Maar wat een kanjer is deze mooie dame! Zaterdag nog lekker naar buiten, ’s avonds op stal en de de Birtwatch omgedaan, hmm de temperatuur bleef op 37.6 hangen. Terwijl dit de hele week hoger was. En als ze ging eten schoot het ook nog omhoog. Dus ja, we dachten wel onze dame gaat bevallen. En inderdaad de temperatuur zakte naar 37.1, alarm! We hebben het maar afgehaald en lekker in de stal zitten kijken hoe ze zich hierin ontwikkeld.  Toch wel spannend zo’n eerste bevalling. Je weet niet hoe ze reageren.

We hebben natuurlijk met Christina nogal wat meegemaakt, dus de zenuwen en stress waren er bij mij wel, heel erg volgens manlief. 🙂 Maar uiteindelijk ging ze liggen en “floepte” het veulen er erg vlot uit. Binnen 20 minuten kwam de nageboorte al. We hebben de eerste bies even gegeven, maar Pelle stond al zo snel en ging al zoeken. Wat een ongelooflijk sterk veulen. En dan met die benen van wel een meter hoog, zo snel staan. Echt geweldig! Floor is erg goed voor haar zoon. 

Wat is Pelle prachtig! Echt al een hengst, een houding, mooi hoofdje, oortjes en jeetje die benen! Echt wauw! 

Dan kan je zien dat Seppe het eea heeft meegemaakt tijdens de dracht en de tijd dat Christina in de kliniek heeft gestaan met hele zware koliek en dan ook nog eens de bevalling waar de navelstreng in de knoop zat. En dan zie je nu Pelle, wat een knappe knaap!

We hebben onze Quincy, een schitterende merrie, die mooi blijft lopen, “helaas” nu alleen want tja twee hengsten. Ze is gruwelijk verwend maar wat een mooi en lief karakter heeft ze. En dan hopen dat ze zo door ontwikkeld en als driejarige maar is kijken wat mevrouw doet. LEUK LEUK.

Super blij en trots met mijn veulens, ze zijn zo knap!

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.