De drie Friezen dames zijn weer drachtig en nog meer nieuws…

Onze drie mooie dames zijn weer drachtig voor 2022. 

De Koningin en Kroonmerrie Christina (Jouwe 485) is voor aankomend jaar weer dragend van Auwert 514. Dit jaar had ze ook een zoon van Auwert, Seppe. Helaas heeft Seppe het niet mogen redden en is zo’n twee weken geleden overleden. Maar we waren echt super tevreden over hij eruit zag. Dus ja, toch weer deze combi proberen.  Nu hopen dat alles goed mag blijven gaan en dat we volgend jaar begin mei een gezond veulen mogen krijgen van deze combi!

Onze Kroonmerrie Floor (Omer 493) heeft nu een mooi hengstveulen Pelle (vinden wij dan…) van Auwert 514 aan de voet. We zijn hier echt super tevreden mee en wilden dan ook weer deze combi proberen en hopen stiekem op zo’n prachtig merrieveulen voor volgend jaar begin mei.

En dan onze “oude” theetante Wilkje (Doaitsen 420), die is al weer een poosje dragend van de prachtige Jouwe 485. Dit jaar heeft ze een mooi en zeer lief vrolijk veulen van de prachtige Boet 516. Voor het veulen hoefden we echt niet te switchen van hengst. Maarja, uit deze combi wilden we heel erg graag een merrieveulen en dat was gelukt. Quincy blijft ook lekker in IJzendoorn en hopelijk groeit daar wat moois uit en zal ze als alles gezond mag blijven over drie jaar haar optreden maken. En we hebben gezien dat de combi Wilkje x Jouwe 485 super is uitgepakt want we hebben natuurlijk onze Koningin Christina. Dus we dachten, laten we deze combi maar weer is doen en hopen op net zo’n mooie nakomeling in maart 2022, als Chris. En dan stiekem trots met onze eigen stalnaam….

 

Bij de shetten zijn inmiddels alle veulens geboren, helaas bij de laatste twee is dit niet goed gegaan. We hadden Whitney verkocht twee weken geleden, ze was pas eind juli uitgeteld maar heeft bij de nieuwe eigenaar verworpen. En afgelopen maandag heeft onze Promiss ook een dood veulen gekregen. Gelukkig gaat het met Promiss goed. Maar we balen hier erg van!

De pony van Luna, Havana heeft een mooi zwartbont hengstveulen van Kizmo gekregen. Genaamd Pegasus. Havana trots en Luna trots! En dan zijn papa en mama dit ook. 🙂

Na een turbulent jaar, Christina met zware koliek twee weken in de kliniek gestaan, Kizmo die helaas is overleden. Seppe die het niet heeft mogen redden, veulen van Promiss wat dood geboren is. En bij erg veel bevallingen de dierenarts nodig gehad. Gaan we toch weer met volle goede moed het nieuwe jaar tegemoet. En genieten we van onze jonge kroost in de wei en op naar de premiekeuring, heerlijk dat de vooruitzichten zo zijn dat dit doorgang kan gaan vinden!

Volgende week, 10 juli is de Fokdag Midden Nederland van het KFPS bij de Nieuwe Heuvel in Lunteren. Hier mag Quincy haar kunsten vertonen. Altijd leuk een veulen mee naar de keuring. Ook heeft Albert een Kroonmerrie gekocht, zoals hij zelf zegt, een “projectje” Lobke M, dit is een merrie van 10 jaar en een dochter van Pier en drachtig van Omer 493. Een super lieve merrie, eentje waar ik zelfs zo op weg stap…. Deze staat in training bij de Nieuwe Heuvel en zal ook 10 juli in de baan verschijnen en gaan we voor het Modelschap.

In augustus zal onze premiekeuring van fokvereniging West Betuwe weer van start gaan, aangezien we een hoop pony’s hebben verkocht zal het voor ons doen een rustig jaar worden met maar een kleine 20 pony’s aan de keuring.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.