Pearle en Puck geboren, Larah verkocht.

Een aantal nieuwtjes de afgelopen dagen.

Een enerverende dag van de week, zullen we maar zeggen. Albert moest erg vroeg weg, richting Hoofddorp. Dus om kwart voor zes voeren, kijkt hij achter het huis, ziet hij dat Mieneke bij de buurman in de wei liep. Metske nog in haar eigen wei. Ze liepen al de hele week ’s nachts buiten om te laten wennen. Maar Mieneke dacht dat het gras bij de buurman lekkerder was. Dus de buurman uit bed bellen, want we moesten bij hem over erf. De dames weer op stal gezet, ze is geschrokken maar verder niets aan de hand. 

Toen Albert weg was, begin Fiorella te veulenen, maar één pootje, weer de buurman bellen. Om te helpen. Dit ging vlot, en er kwam een schitterend merrieveulen van Kadar ter wereld. Wat een stoere dame, mooi frontje en koppie. Haar naar is Pearle.

Even Quincy haar medicijnen geven dacht ik, dus het eea aan het klaar maken, belt Albert. Je moet met spoed naar de wei, ze hebben gebeld, Sunshine is aan het veulenen. Albert was er nog geweest voor dat hij weg ging. Totaal geen uier…. Maarja, helaas ik had alleen het hoofdje, ze lag niet goed. Weer de buurman gebeld, die al druk aan het melken was. Maar hij kwam gelijk. In de tussentijd ook de dierenarts gebeld, want ik had wel door dat ons dit niet ging lukken. Door alle drukte een halster vergeten, Luna wakker gebeld. Kwam als een speer op de fiets in haar pyjama, zonder jas maar met regen laarzen aan het halster brengen. Merrie gauw in de benen, Remee (dierenarts) was er super snel, ik dacht dat we een dood veulentje hadden. Maar nee hoor, Puck kwam ter wereld en leefde nog. Een zeer kleine zwarte dame van onze Kizmo. Sunshine en Puck doen het goed, maar we zijn nog wel wat voorzichtig. Er is een hoop getob geweest. Maar het lijkt de goede kant op te gaan.  Toch super fijn zo’n buurman! Echt geweldig dat hij klaar staat en gelijk in de auto springt! Echt top!

En ja, afgelopen zondag hebben we weer een merrie verkocht, Larah is een zusje van Kizmo en drachtig van Kadar. Ze staat momenteel op “springen” dus ze gaat nog in IJzendoorn bevallen. En daarna verhuisd ze naar het Noorden van het land, naar Peter en Trijntje Wilner.

Vandaag hebben we onze twee friese jaarlingen naar de wei gebracht. Lekker met zijn tweetjes groeien en ontwikkelen in de grote wei! Super mooi gezicht!

Inmiddels dus al 9 veulens, waarvan drie hengsten en zes merries. Maar Tanja en Jenthe zijn beide verkocht met hun hengstveulen. 

Larah, Lou Lou en Liv staan alle drie thuis en zijn uitgeteld. Spannend wat er weer komt en of het allemaal weer goed en gezond is. Floor begint ook al een knap uier te krijgen. Nog 20 dagen en dan zou ze haar eerste veulen mogen krijgen van Auwert. Erg spannend!

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.