Pocahontas en Preston geboren, Manon en Faith verkocht

Weer een hoop nieuwtjes bij ons op stal!

As eerste hebben we een heel mooi vos veulen, eindelijk wat kleur in de wei, bij Lou Lou. Het is haar eerste veulen. Wat een klein smurfje, zijn wij niet echt gewend. Maar ze is zo leuk. Helemaal verliefd, Luna heeft haar de naam Pocahontas gegeven. De vader van Pocahontas is de jonge hengst Kyle van de Apoloniahoeve. Erg leuk want Kyle is weer een zoon van onze Fantom van Stal van Aschberg. Lou Lou is erg trots en happy met haar eerste veulen, in het begin moesten we wel even spuiten want ze had geen melk, maar nu is alles helemaal goed.

Ook onze “oudste” dame van stal, Lady heeft afgelopen week een veulen gekregen van Kadar. Een zwarte hengst genaamd Preston. Helaas is Kadar de witte verf vergeten. Maar mooi dat deze oude dame van 25 jaar nog een prachtig veulen aan de voet heeft! 

Larah hadden we verkocht aan familie Wilner maar ze heeft hier nog haar eerste veulen mogen krijgen, een mooi hengstveulen van Kadar.

Ook heeft Lotus (Fonseca) van Koos hier geveulend, haar eerste veulen, een mooi merrieveulen van Kadar. Wat een koppie en houding. Kadar geeft dat zo mooi door. Echt leuk!

Tja, de verkoop gaat ook door…. maar met zulke leuke en goede adressen is dat toch zeker minder moeilijk . 

Onze mooie Kampioens Kroon merrie Faith, Zico van de Kuiperij x Yvonneke van Stal van Aschberg gaat met haar dochter van Kadar verhuizen naar Tuijl. Arnoud, Leendert en Gerard hebben deze twee dames gekocht. Dus een super adres! Hopelijk krijgen ze nog een aantal mooie veulens van deze dame.

Ook Manon gaat verhuizen, onze driejarige dame een dochter van Gamble en Daisy. Ze gaat naar Leusden, Marcel en Marlon hebben een aantal jaar geleden Kenzi bij ons gekocht en wilden er graag een vos bij. We moesten wel even lang denken want een mooie dochter van Gamble en dan ook nog een vos, Daisy heeft nu weer een schitterend merrieveulen van Kadar.  Het is een super adres en gaat gewoon naar de keuring. Dus toch de keus gemaakt.

Er moeten bij de shetten nog zes veulens geboren worden, momenteel zijn er al 12 geboren, waarvan er al een aantal verkocht zijn. Onze Liv staat al een aantal dagen over, maar begint nu toch wat te veranderen. Floor (Fries) is 17/5 uitgeteld, begint ook al een knap uier te krijgen. 

We hebben de veulenhengstigheid over geslagen bij alle merries, nu inmiddels zijn we met de twee eerste aan het dekken. Manhatten en Kadar zijn aan de gang. 🙂

Nu nog wat warmer zodat er meer natuur in komt zullen we maar zeggen…..

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.