Manhatten van La Mére Anne, nieuwe aanwinst!

Zo leuk, als je zulke hengsten op stal krijgt om klaar te maken voor de keuring, word je toch echt wel vrolijk van. Albert had hem al een keer gespot in het koppel bij Marcel. Dus hij zei al, we krijgen van de winter een leuke Middenmaat Ultimo op stal. En ja, eind oktober kwam hij binnen, nog niet echt voldoende in het vlees, bovenop nog erg bloot. Maar wat een raskikker, echt weer iets waar wij van houden. In het begin was hij erg bang, maar al vrij snel ging de knop om en jeetje wat een stap en souplesse. Elke dag als we hem pakte om te trainen, dachten we van, hij is leuk en word steeds mooier! Albert had al wel een aantal keer met Toon gepraat en het een en ander door laten schemeren, maar Toon wilde eerst de keuring afwachten. 

Dan ga je hem wassen en denk je weer, hij is echt leuk! Wat een makkelijk draf, zo mooi door het lijf! Echt geweldig, word je echt vrolijk en enthousiast van.

De eerste bezichtiging, hij mocht na wat wikken en wegen toch door naar de 2e bezichtiging. Pfff denk je dan, hij gaat toch wel door, hij is zo gaaf. De 2e bezichtiging ging een stuk vlotter en weer laat hij die super beweging zien met uitstraling en wat een behang! En ja hoor, hij mag ook de 3e bezichtiging door. Hij is goedgekeurd! Wauw! 

Door de corona kunnen we helaas geen keuring houden in Januari dus werden de jonge hengsten nu geplaatst, jeetje hij loopt zo naar de kop! Echt zo super!

Manhatten van La Mére Anne mocht opstellen in het midden als Beste Driejarige in de Middenmaat! Zo leuk voor familie Sijtsema maar ook ons team was door het dolle heen.

De volgende morgen stond de familie Sijtsema al met lekkere taart op de stoep, gezellig, kletsen en zo super enthousiast. En ja het grote woord, Manhatten blijft in IJzendoorn (onder voorbehoud van het spermaonderzoek) we hebben er weer een topper in de middenmaat bij! Een hengst met een mooi pedigree, ras, uitstraling en super beweging. Alles waar wij van houden.

Aankomend jaar komt Manhatten naast Kadar in IJzendoorn ter dekking te staan, onze andere hengsten zijn verhuurd dus we kunnen er weer tegen aan met deze twee toppers!! LEUK

In deze moeilijke tijd moeten we proberen met zijn allen positief en gezond te blijven en als we dan weer zo’n hengst erbij krijgen is het niet zo moeilijk om enthousiast te blijven.

Leontien, weer bedankt voor je mooie foto! 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.