Quincy van Stal Aschberg geboren

Altijd weer spannend en erg mooi, maar dit jaar wel erg vroeg maar zeker niet minder blij met haar!

Ons eerste veulen is op 29 januari geboren. Onze “oudste” friese dame Wilkje (Doaitsen 420) heeft een gezond merrieveulen gekregen.

Wilkje is de moeder van onze Koningin, Kroonmerrie Christina de V. Toen we Chris drie jaar geleden kochten bij de Nieuwe Heuvel hebben we een weekje later ook haar moeder Stermerrie Wilkje de V. gekocht. Ze was toen drachtig van Alwin 469. In 2019 kreeg ze een hengstveulen van hem. We wilden zo graag de combi terug halen met Jouwe 485, want ja het zou toch wel gaaf zijn als er nog zo’n exemplaar als Chris geboren mag worden, dromen mag toch….

Maarja, we waren op een zondag bij de Nieuwe Heuvel en toen zagen we Boet 516 toen nog niet goedgekeurd, WAUWWW wat een prachtig dier! We zeiden tegen elkaar als deze goedgekeurd word gaan we Wilkje hier mee dekken, altijd leuk om een jonge hengst te gebruiken en ja de vader van Boet 516 is de prachtige Jouwe 485. Je eigen kop en gevoel volgen heet zoiets geloof ik. 🙂

En Boet 516 werd goedgekeurd, wat een prachtig dier! Zo  mooi in het front, wat een uitstraling en ja die stap! Die kan onze Wilkje wel gebruiken. Steeds als ik die hengst zie krijg ik kippevel! Zo gaaf is hij!

Vorig jaar vroeg hebben we Wilkje vroeg geïnsemineerd en was het gelijk “raak”. En nu is dan Quincy van Stal Aschberg geboren, wat zijn we ongelooflijk blij met dit veulen. Hier hadden we stilletjes op gehoopt, natuurlijk het belangrijkste is dat het gezond is maar toch hoop je….

Na een zeer vlotte bevalling, waar alles volgens het “boekje” ging kwam deze pientere dame ter wereld. Ja echt een bijdehand meisje. Gelijk kon je het al merken. Zo leuk! Nu ruim een week oud en ze springt en rent door de stal, af en toe naar buiten, het weer werkt nog niet echt mee. Maar ze houd zichzelf goed in beweging in de stal, moeders krijgt hooi en brokken en Quincy knabbelt op haar manier al mee. Wat prachtig om te zien. En nog steeds een wonder! En onze lieve Wilkje, ze is trots op haar mooie dochter en staat met haar 14 jarige leeftijd nog steeds haar “mannetje”.

Hopelijk blijft alles gezond en gaan we kijken hoe de uitgroei van Quincy wordt, een mooie halfzus van Christina erbij op stal, dromen…….

QUINCY VAN STAL ASCHBERG

    Boet 516 x Doaitsen 420 x Peke 268

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.