Hengstenkeuring

Het zit er weer op, na vijf weken trainen een week van wassen zijn de meeste hengsten al weer weg. Zo staan de stallen vol en nu bijna weer leeg. 

Wat een vreemd jaar voor iedereen, maar de hengstenkeuringsorganisatie heeft het super netjes geregeld, live stream voor de mensen thuis. Het was wel jammer dat dit niet als eerste in het Nederlands was maar in het Engels. Maar de dagen in Mariënheem waren goed geregeld, veterinair was heerlijk, niet wachten op elkaar, gewoon ons eigen groepje hengsten achter elkaar door werken, erg fijn! Overal was goed rekening mee gehouden. Zelfs in groepsvorm zonder aanjager, waar we in het begin erg sceptisch over waren, was dit goed te doen.  Echt complimenten waard voor de organisatie!

Drie dagen Mariënheem, dag 1 met 12 hengsten en dag twee met 13 hengsten, Helaas konden we met twee hengsten de baan niet in, echt balen. Waren echt twee leuke hengsten. Maar helaas was er 1 veterinair niet goed en bij de andere hengst klopte het papier niet. Dus knop om en mochten we uiteindelijk met 12 hengsten door naar de tweede bezichtiging. Wat uiteindelijk in de hele grote groep hengsten die goed gekeurd zijn, voor ons 6 goedgekeurde hengsten heeft opgebracht. Een super resultaat voor ons team. En hier zijn we dan ook weer met zijn allen super trots op!

  • Micallef van Nuwelant (The One and Only of Duke Stable), Danielle van Nuland.
  • Manhatten van La Mére Anne (Ultimo van de Heuvelshof), R. Sijtsema
  • Midas van de Vijfmorgen (Eltjo van Veldhuizen), S. & M. Kruitbosch, Welsum
  • Mandela van de Vossenjacht (Gerrol van de Römer), Peter van der Rijt, Mariahout
  • Márguez van Stal de Korenhoeve (Geraldo van de Amstelhof), G. & M. van de Berg, Kootwijkerbroek
  • Movie Star van de Vissershof (Genie van de Boskant), Sietse Vissers, Horssen

Normaal komen deze hengsten in januari terug, helaas door de corona is dit niet mogelijk. Maar de hengsten werden wel geplaatst, hoe gaaf is het dan dat je ook nog twee kopnummers erbij hebt!

In de minimaat mocht Micallef van Nuwelant, onze sympathieke bruine stress kipje, op de zevende plaats opstellen. Wat heeft hij zich super laten zien zeg! Dit hadden we niet verwacht, hij schrikt overal van, dus we hadden zoiets van, nou dat wordt wat. Maar nee, oortjes erop en gaan!

Manhatten van La Mére Anne werd Beste Driejarige in de middenmaat, hoe gaaf is dit! Fam. Sijtsma, een kleine fokker met mooie pony’s voor het eerst naar een hengstenkeuring en dan met de Beste Driejarige naar huis gaan. Echt geweldig, wat kan deze kanjer bewegen, stapt er als een grote over heen. En de draf, zoveel souplesse en constant, zo mooi om te zien. Dat behang en uitstraling! Echt top!

Midas van de Vijfmorgen, een schitterende draf en houding, wat kan hij draven zeg, altijd heeft hij er schik in. Super mooi om te zien, hij mocht direct achter Manhatten opstellen op een zeer nette tweede plaats.

Bij de grote maat hadden we drie schitterende hengsten lopen, wat hebben ze zich goed ontwikkeld, ook hier hadden we het kopnummer Márguez van Stal Korenhoeve, wat een plaatje om te zien met dat behang. En ja, hij doet altijd wat hij moet doen, thuis vindt hij het altijd best, maar in Marienheem moest hij zich toch even laten zien. Márguez werd Beste Driejarige in de grote maat. Trots!! Mandela van de Vossenjacht, wat een makkelijk dier. Zo lekker makkelijk bewegen echt een vader dier! En ja, wat zijn wij trots! Sietse zijn eerste goedgekeurde hengst, wauw! Uit de prachtige merrie Dakita, zijn oogappel. Wat een front en uitstraling heeft Movie Star van de Vissershof, dat halsje en hoofdje, echt zo mooi. Maar hoe blij en trots kan je zijn op je mannen, zo zenuwachtig was Sietse, maar zijn prachtige hengst is goedgekeurd! 

En ook zeker niet minder leuk! Drie zonen van onze (gefokte) hengsten zijn goedgekeurd waaronder de beste 3 jarige hengst in de middenmaat, Manhatten van La Mére Anne, hij is een zoon van onze Ultimo van de Heuvelshof. De raskikker Manitto van de Buitenweg, Manitto is een zoon van Gepetto van Stal van Aschberg. Modesto van ’t Minihoefke is een zwarte zoon van Fonseca van Stal Brammelo.

Zelf hadden we helemaal geen hengst aan de keuring, ook vreemd, dit is toch wel jaren geleden dat we zelf niets hadden. En dan denk je minder zenuwachtig te zijn. Maar nee, de spanning is er toch.

Eigenaren/fokkers van harte gefeliciteerd met de behaalde resultaten en lekker genieten! Bedankt voor het vertrouwen in ons TopTeam.

En ja, daar zijn we weer, ons TopTeam. Zitten we na de keuring aan de tafel met zijn allen en dan voelen we ons zelf erg trots, wat een kanjers hebben we om ons heen. Een heerlijke groep mannen! Allemaal fanatiek, allemaal hun eigen mening. Wat genieten we van ze en wat hebben we weer veel gelachen. Bart en Ella die weer vroeg uit de veren zijn en hun prachtige vrachtwagen beschikbaar stellen. Evert die het thuisfront bewaakte. Weer bedankt mannen!! En Rosalie, wij als enige vrouwen in deze groep hebben een hoop te verduren…..

Hopelijk volgend jaar weer een “gewone” hengstenkeuring. Wat toch echt veel en veel leuker en gezelliger is.

 

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.