Hengstenkeuring Midden- en Grote maat

De eerste dag van de hengstenkeuring zit er al weer op. Je bent weken bezig en zo is het al weer klaar.

Op deze donderdag werden de grote en midden maats hengsten gekeurd. We hadden 8 hengsten bij ons. Er waren er zes opgegeven in de Midden maat en twee in de Grote maat.

Twee hengsten werden uitgemeten en doorverwezen naar de grote maat. Dus mooi vier om vier. ’s nachts om vier uur de hengsten laden, niet alleen voor ons een lange dag maar zeer zeker ook voor de hengsten. Maar ze hebben zich allemaal super laten zien. Wat een topdag zeg! We mochten van de 8 hengsten die we bij ons hadden met drie goedgekeurde hengsten naar huis.

In de midden maat werden in totaal vijf hengsten goedgekeurd. We stonden daar met twee kanjers tussen! Echt gaaf!

Onze eigen vos Fantom van Stal van Aschberg, Fantom is een zoon van Another Color van de Amstelhof en onze Tamara van Stal van Aschberg die zich nu preferent mag noemen! Echt zo trots! Fantom is zo’n makkelijk lief dier. Maakt zich niet gauw druk, en dat voor ons…. wij hebben altijd van die drukte makers! Maar nee, Fantom doet wat hij moet doen en gaat ervoor!

 

En dan nog ons sloompje van stal, Floriant van de Casterhof! Floriant heeft zich nooit druk gemaakt vind alles prima. En wij maar denken, wordt nu is wakker en gedraag je als hengst! En wat doet die gisteren!! Hij liet zich voortreffelijk zien! Oortjes erop en stappen! Echt mooi om te zien. En wat het voor ons stiekem ook nog eens erg leuk en mooi maakt, Floriant is een zoon van onze eigen Amigo van Stal van Aschberg! Dubbel trots dus! Roel, Gerard en Gijsbert, super gefeliciteerd!! Nog geen tien jaar in de pony’s en dan al drie goedgekeurde hengsten fokken! Echt een geweldige prestatie! Kanjers zijn jullie!

 

Bij de grote maat werden 9 hengsten goedgekeurd, allemaal zwarte hengsten. En ja, de koele kikker van stal, Floris van stal van de Valkenhof staat in deze rij! Hoe gaaf is dat! En ja, ook weer zo trots, Floris is een zoon van onze kanjer Zico van de Kuiperij!! Ook Zico heeft een goedgekeurd zoon! Floris was vanaf het begin al een echte hengst, iedereen aan de kant want Floris komt eraan!. Ook zo relax, maar wel een beetje met pijn in de buik, Zico is ook altijd zo relax maar zodra hij de baan in gaat is hij lekker gestoord! Als Floris dit maar niet doet, nee hoor hij ging als een speer. Mooi door de baan! Echt toppie! Lucas en Lisa jullie ook van harte gefeliciteerd! Op naar januari!

 

Zaterdag hebben we nog 13 mini’s en kleine maat hengsten, vandaag nog even de laatste puntjes op de I. En we gaan er morgen weer voor!

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.