Hengstenkeuring Mini- en Kleine maat

Zo kijk je er weken tegen aan, met vijf weken trainen van de hengsten en zo zit het er al weer op! En wat een top dagen voor ons!

Afgelopen zaterdag hadden we in totaal dertien hengsten bij ons.  Waaronder 7 mini’s en 6 kleine maten.

Bij de mini’s mocht “onze” Fanity van Stal Marhé op stellen in het midden! Zo makkelijk als hij thuis was, zo druk was hij met de eerste bezichtiging. Aan een kant niet raar, we hebben hem knap gevoerd om hem naar onze zin te krijgen en het was al een lekkere brutale hengst. Het komt er toch een keer uit. Alleen zo balen dat het dan in de baan is, omdat je weet dat hij het zo goed kan. Maar uiteindelijk heeft hij zich super laten zien! Wat een draf, zo gaaf! Heerlijk om naar te kijken, krijg je toch kippenvel van!? En wat een plaatje als hij opgesteld staat! Zes mini hengsten en daar stond hij toch maar bij! Echt super!

Arjan en Marriette gefeliciteerd met deze kanjer!

 

En dan de kleine maat! We hadden zelf onze Ferrari, helaas heeft hij de eindstreep niet gehaald maar is inmiddels naar Belgie verhuisd. Er zijn maar drie kleine maats hengsten goedgekeurd deze dag. Maar we stonden daar tussen met Ferrero of Duke Stable.  Wat een prachtig dier! En wat heeft hij een hoop geleerd, hij was erg bang maar als hij het vertrouwen aan je geeft is het een schat. Hadden we nooit verwacht, want wat hebben we met hem “gevochten” thuis, maar wat heeft hij zich super laten zien zeg! Oortjes erop en gaan! En als er dan zo weinig hengsten goed gekeurd worden wordt je wel erg zenuwachtig….. maar hij stond er toch maar even tussen!!

Johan en Monique ook van harte gefeliciteerd met dit schitterende dier!

 

 

Het zit er weer op!  Vijf hengsten van de nieuwe jaargang staan hier op stal!

 

  • Fanity van Stal Marhé (Vanity van de Buxushof 0.86 cm)
  • Ferrero of Duke Stable (Vesper van de Zandkamp 0.89 cm)
  • Fantom van Stal van Aschberg (Another Color van de Amstelhof, 0.98 cm.)
  • Floriant van de Casterhof (Amigo van Stal van Aschberg, 0.97 cm)
  • Floris van Stal van de Valkenhof (Zico van de Kuiperij, 100 cm.)

Een super prestatie waar wij heel erg trots op zijn. Je bouwt toch een band op met de hengsten als je al zo lang bezig bent.

Ten eerste de mensen die de hengst bij ons gebracht hebben, heel erg bedankt voor het vertrouwen in ons!!

En dan toch even, Ons TEAM! Wat een kanjers! Vijf weken lang, elke dag stappen met de hengsten, mesten, de hengsten blazen, alles! Wij kunnen dit met zo’n aantal hengsten echt niet alleen! Het wassen afgelopen week, ze nemen vrij, staan midden in de nacht klaar om te helpen! Echt super! Jullie zijn echt kanjers!!

Op naar januari!!

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.