Nederlandse Kampioenschappen!

Het zit er weer op! Afgelopen zaterdag hebben we de Nederlandse Kampioenschappen gehad, EN HOE!! Jeetje wat gaaf!

We zijn deze dag met twee pony’s naar Lunteren geweest. Onze Britt en Faith mochten mee. Maar we hadden nog meer pony’s op stal staan die mee mochten.

De pony’s van Koos, Jordy en familie van Gessel stonden op stal. Erg gezellig en veel gekkigheid van te voren! En dan nog met super resultaten naar huis!

Onze Faith was een klein beetje druk, maar wat staat ze altijd mooi in de baan. Echt een raskikker! Maar ze begon uiteindelijk te stappen en mocht op kop!! Krijg je al kippenvel, want wat een super mooie rubriek was dat zeg! Nooit verwacht!  Fabiënne de bonte mini van Koos, een jonge Amigo, nog zo’n raskikker mocht ook al op kop! Spanning is er dan uit eindelijk toch wel! En ook nog “onze” Gladdys van Stal van Aschberg, we hebben haar vorig jaar verkocht aan de Fam. Dijkhof, ze mocht ook op de eerste plaats weg lopen! Is wel niet meer van ons, maar we zijn er wel super trots mee!

Britt, ze kan zo super bewegen, maar onze pony’s zijn echt geen binnen pony’s, ze was ook erg druk. Maar een echte dame in de baan! Mooi vrouwelijk, Britt mocht ook op kop! Jeetje!! Twee pony’s bij je en allebei op kop. Dat is toch gaaf!!

Eind van de dag de kampioenen, pfff wordt je toch echt wel zenuwachtig van! Twee mooie veulens werden kampioen. Een patsertje, Hotroad van Nuwelant en een kanjer Hannah van het Esveld mochten opstellen. En ja, dat patsertje Hotroad werd algemeen veulenkampioen! Wat kan die bewegen zeg!

Bij de jeugd, hoezo zenuwachtig?? Jeetje echt niet normaal! Als eerste uiteraard de mini’s, Koos mocht meedoen met Fabiënne, wat is die pony het hele seizoen al mooi! En ja hoor, Koos mocht ook in het midden opstellen! Zo gaaf, ja wij zijn ook trots want het is wel een dochter van onze Amigo van Stal van Aschberg! En zo blij voor Koos!

De kleine maat, een mooie vos, ja een dochter van mijn schatje Chester van Stal van Aschberg, Giddy-Up van Nieuwe Ampsen mocht opstellen in het midden.

En dan de middenmaat! Pff wat spannend! Gladdys en Faith liepen allebei in de ring. Zo gaaf! Faith mocht opstellen! Ze werd jeugdkampioen in de middenmaat! Echt niet te omschrijven dit gevoel! Allebei dochters van onze kanjer Zico van de Kuiperij, wat heeft hij het super gedaan in de fokkerij, hij had toch maar zes merries vertegenwoordigd op de Nationale Keuring! En dan nog een kampioen er bij! Echt trots!

Grote maat werd de mooie Fenna van het Esveld, wat een merrie zeg! Echt mooi, ze mocht dan ook opstellen als Jeugdkampioen Grote maat en Algemeen jeugdkampioen!

De oudere merries, wat een mooie pony’s zie je dan lopen op zo’n dag! Krijg je soms echt kippenvel van!

In de minimaat werd de mooie Attention of Duke Stable kampioen, ook al zo’n raskikker!

Kleine maat, stiekem toch wel mijn favoriet, werd de mooie Bo van ’t Minihoefke, echt een mooie merrie met super beweging en wat een koppie!

In de middenmaat mocht onze Britt ook meestrijden om de titel, deze eer ging naar Adéle L.H. Een merrie met super beweging!

Grote maat, jeetje wat een mooie merrie zeg! Xaviera van Stal Langelo mocht met deze eer naar huis, en nog meer! Ze werd ook nog eens Algemeen Kampioen! Echt een merrie met klasse!

We kunnen spreken van een geweldige dag, gezellig, na die tijd hier thuis ook…..haha!! Echt super!

Iedereen van harte gefeliciteerd en geniet ervan!

Op naar de hengstenkeuring!

Faith van Stal van Aschberg          Nationaal Jeugdkampioen Middenmaat,met Albert en Harm.

Faith van Stal van Aschberg Nationaal Jeugdkampioen Middenmaat,met Albert en Harm.