Hengstenkeuring

Het zit er weer op. Zo kijk je er weken tegen aan en zo is het al weer voorbij.

Na vijf weken van trainen, elke avond met onze “mannen” stappen we in de bak. Zes, zeven man per avond. Zelfs diverse avonden dat het gehele team er was en dat we met 13 man liepen. Elke zaterdag ochtend waren Evert, Arnoud en Gijsbert er. Mesten, hengsten blazen, draven. En dan in de middag weer met het team stappen op de straat.  En daarna aan de friet en bier….🤣

Helaas konden we weer niet met publiek naar de hengstenkeuring, gelukkig wel met de eigenaren. Wat vorig jaar anders was.  Je mist de gezelligheid, de praatjes en zeker de sfeer. Maar we moeten er allemaal mee dealen zullen we maar zeggen. Gelukkig is dit goed opgelost door de organisatie, als je in de laatste week, omdat de maatregelen weer veranderden, weer moet schakelen, is veel werk.  En dan zulke dagen neerzetten, petje af voor de organisatie!

Hele mooie live stream, waar onze (schoon) vader van heeft genoten. Helaas kan hij niet meer mee naar deze dagen. Maar wat zijn wij blij dat hij dan nog wel mee kan genieten via zijn I-pad. En nog heerlijk in de schuur “commentaar” komt geven. 

Maar met drie beste hengsten mogen we weer door naar de keuring in Januari. Wat een toppertjes!

  • Napoleon II van de Kortenhof (Hidde van de Schanshoeve x Jonkvrouw van de Kortenhof). Van het begin af aan al verliefd op de kanjer, wat een hengst! Wat een front en lekker bewegen. En dan ook nog een super gaaf en leuk karakter. 

 

  • Mellow van de Nesche (Enrique van Gelre x Ariane van de Nesche). Hier hadden we wel wat mee te stellen, was nog niet zo makkelijk. Maar van het begin af aan een “mannetje”. Wat een stoere vent. Waar je dan bang voor bent in de baan, als hij maar rustig is, maar nee hoor. Meneer deed het gewoon even, oortjes erop en gaan!

 

  • Net-Nix van Stal van Aschberg (Fonseca van Stal Brammelo x Faith van Stal van Aschberg) onze eigen topper! Wat een kanjer. Hele jaar kijk je naar hem, liep hier met zijn andere maatjes in de wei aan de andere kant van de dijk. Al eerder naar huis gehaald om al wat rondjes te laten lopen in de molen, want ja hij was erg dik! Groeit zo makkelijk, er moesten wel een paar kilo’tjes af. Van het begin af aan een makkelijke speelse hengst. En wat een front en uitstraling. Misschien bevooroordeeld, maar wat een schitterend dier. Net zoals zijn papa, hij zal je nooit in de steek laten. Je pakt hem om te draven en elk rondje wordt beter en mooier. En een kleine donderstraal. Maar wat is hij gaaf!

Trots op deze drie mannen, heerlijke dieren en dan ook nog super mooi! Mooie goede en sterke belijning, beweging, front en uitstraling, allen met een super pedigree. 😍

Vanmorgen waren bijna alle stallen weer leeg en inmiddels staan zo ook weer bijna vol. Al een hoop “oudere”  hengsten zijn vandaag weer binnen gekomen voor de premiekeuring in januari. We gaan dus weer “gewoon” verder met de training. 

Alleen ga je sneller, samen kom je verder!! Wat een kanjers en wat dankbaar dat we zo’n jonge groep mensen om ons heen hebben. Erg trots op en met deze mannen! Rosalie, die al jaren trouw komt helpen zodra de hengsten op stal staan. En thuis gaat alles door, Evert heeft netjes alles gevoerd, gemest. Kan je aan hem overlaten en met een gerust hart op pad. Dit jaar misten we wel een gedeelte van ons Team, Bart en Ella met de kids waren er niet bij. Hopelijk als alles weer vrij is mogen ze weer vrijwillig verplicht mee. 🤣

Op naar januari! Hopelijk dat er wat versoepelingen kunnen komen, maar het is al mooi dat het door zou kunnen gaan! Wij gaan er in ieder geval weer voor met ons Topteam!

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.