Hengstenkeuring 2022

Het zit er weer op, na negen weken van drukte en trainen zijn de meeste stallen weer leeg. Een vreemde keuring. In tijdsblokken per trainingsstal/eigenaar zijn de hengsten ingedeeld. En dan individueel de baan in. Geen “strijd” in een rubriek, geen kampioenschappen. Eigenlijk is er echt helemaal niets aan, je mist alles. Bepaalde verwachtingen van hengsten en dan de strijd of het uitkomt op de keuring in de rubriek. Helaas mocht het dit jaar weer niet en dan moeten we roeien met de riemen die we hebben. Dit was een mooie oplossing in de schitterende hal van het KNHS in Ermelo. Wat een ruimte en licht! 

Op de vrijdag mochten we met zeven hengsten richting Ermelo en twee hengsten voor de na- en herkeuring. In de ochtend mochten we onderstaande hengsten voor de keuring. Het is dan knap aanpoten als je alles achter elkaar hebt. Maar met onze mannen geen probleem en liep alles weer op rolletjes.

 • Koffie van de Groenkamp
 • Kyle van de Apoloniahoeve
 • Kadar van de Vijfmorgen
 • Kerel van de Hoorn
 • Kornuit van Stal Pordawic
 • King of Queens van Stal Wilcas
 • Kingston van de Nolle

Onze kleine doerak Koffie die al vanaf zijn goedkeuring met de hengstenkeuring terug op stal komt. Wat een makkelijke hengst een mooie verschijning in de baan. En lopen… echt gaaf om te zien. hij kreeg weer een mooie 1e premie.

Kyle ook al vanaf het eerste jaar bij ons op stal en dan nog een zoon van onze Fantom, wat is hij prachtig uitgegroeid. En wat kan ook hij lopen, een lust voor het oog. Ook Kyle kreeg een 1e premie.

En dan onze raskikker Kadar, wat een plaatje blijft het toch, wat een behang en uitstraling. Nog steeds zo blij met hem, al zijn nakomelingen hebben zoveel ras en uitstraling. Hij was lekker wakker op de keuring, maar onze mooie man kreeg weer een 1e premie. ❤️

Kerel liet zich goed zien met zijn mooie frontje en koppie, hij ontving ook weer netjes zijn 2e premie.

Kornuit stond er super op en ook hij liet zich top zien en ontving ook weer zijn 2e premie.

King of Queens, deze makkelijk bewegende hengst ontving netjes een 2e premie.

Als laatste mocht Kingston de baan in, wat een makkelijk dier. Kingston ontving een mooie 1e premie.

We mochten dus al weer vroeg naar huis, Sietse, Gijsbert en Albert zijn daar gebleven omdat de na en herkeuring eind van de middag pas was. Jordy heeft thuis deze hengsten gehaald en is met ze naar Ermelo gereden, fijn dat dit ook weer zo geregeld kon worden.

Nero van de Spoorlijn, wat is hij ziek geweest, drie weken antibiotica en dan nog ruim een week op pijnstillers. De dierenarts kon niet goed aangeven wat er nu was. Hoge koorts en een plaat onder zijn buik. Waarschijnlijk een ontsteking, of klap gehad. Maar hij bleef koorts houden. En ja, dit gebeurt dan begin november. Wat slijt zo’n hengst dan. Een week voor de keuring van de medicatie af maar zo slap en mager. Kleur, frontje en de lichtjes waren uit zijn ogen. Hij heeft de charmes nog niet terug gekregen. Maar liet zich netjes zien op de nakeuring. Helaas werd hij niet goedgekeurd.

En ja, van af het begin vertrouwen gehad in onze Nestor, we zeiden al tegen elkaar, als ze hem niet keuren gaat hij mee naar huis. Met een super pedigree, veel uitstraling, schitterende bovenlijn en beste benen. Wij zijn echt van mening dat hij moet kunnen fokken. Helaas werd hij in december niet goed gekeurd. Dus mee naar huis, lekker in de wei. En ja hoor Nestor is goedgekeurd op de herkeuring. Wat zijn we hier blij mee! Nestor is een zoon van onze kampioen Fonseca van Stal Brammelo en Kroonmerrie Jo-Ann van Stal van Aschberg. (Butraqueno van Stal Brammelo) hij ontving een nette 2e premie. Nu op naar het spermaonderzoek met deze mooie man! ❤️

Op de zaterdag mochten we met ons team als eerste met 12 hengsten. Dus toch maar lekker op tijd met het Topteam naar Ermelo. 

 • Lex van ’t Veld
 • Luuk van het Wijbos
 • Leandro van de Langenhof
 • Lodewijk XIV van de Rozenhof
 • Milan van het Wijbos
 • Montie van Wegdam
 • Manitto van de Buitenweg
 • Manhatten van La Mére Anne
 • Movie Star van de Vissershof
 • Net-Nix van Stal van Aschberg
 • Napoleon II van de Kortenhof
 • Mellow van de Nesche

Lex en Luuk en Milan ze lieten zich mooi zien en ontvingen alledrie weer netjes de 2e premie.

Leandro de eigengefokte hengst van Arnoud, wat een schitterend dier! Een front, zo makkelijk lopen. En ook nog eens een super karakter. Wat liet hij zich super zien, hij ontving een terecht verdiende 1e premie!

Lodewijk, wat liet hij zich zien. Een hengst met een super front zoveel uitstraling en wat een stap en draf liet hij zien! Helaas kreeg hij een tweede premie. Volgend jaar gaan we er weer voor.💪

De kleine cremello Montie, wat een dapper ding! Hij ontving ook een mooie 1e premie.

En dan de schitterende Manitto, de hengst van Gerrit en Wout en stiekem ook erg trots want zijn vader is “onze” Gepetto. Maar jeetje wat een raskikker, wat een houding en koppie en super draf! Waren best wel een beetje bang want het is een knappe heethoofd en onrustig. Maar wat liet hij zich top zien, en met zoveel overdaad aan ras. Een lust om naar te kijken, hij kreeg een mooie zeer verdiende 1e premie.

En ja, onze eigen drafwonder Manhatten, altijd schik, altijd vrolijk en happy. ! Wat een ongelooflijk leuk dier! Wat een mooie verschijning in de baan en zo gaaf om te zien hoe hij kan bewegen elke keer weer! Manhatten kreeg ook een mooie 1e premie.❤️

Movie-Star, de raskikker van Sietse, met zijn mooie frontje en koppie. En zijn heerlijke karakter! Movie-Star ontving helaas een 2e premie.

En dan onze krachtpatser, Net-Nix, dit jaar goedkeurd en dan al zo’n gave indruk achterlaten. Oortjes erop en gaan, altijd weer. Lijkt zoveel qua karakter en nuchterheid op zijn vader Fonseca. Wat zijn wij trots op deze hengst, zulke hengsten fok je niet vaak. Hij liet zeer weer zien als een kleine fries! Een hele dikke 1e premie! ❤️

En dan de enige zwartbonte, wat een verschijning, Napoleon, ook hij ontving een mooie 1e premie.

Mellow, de vierjarige. Wat heeft hij een hoop  geleerd en een echt vader dier, ook hij mocht met een 1e premie naar huis.

Aan de eigenaren/fokkers bedankt weer voor jullie vertrouwen in ons Topteam!

Met ons Topteam hebben we weer een super leuke en erg drukke tijd achter de rug. Bedankt weer mannen!!

                                 Bij elkaar komen is een begin, bij elkaar blijven is een vooruitgang, met elkaar samenwerken is SUCCES!

Leontien is vandaag geweest, dus er zijn weer mooie foto’s onderweg van onze hengsten, erg ongeduldig wachten we hier op. 😁

Nu de stallen weer bijna leeg zijn, komen aankomende week onze jeugd weer op stal. En kunnen we uitkijken naar de veulens van onze hengsten. Weer iets moois om naar uit te kijken. Uiteraard hopelijk weer op een normaal jaar waar we elkaar weer op keuringen kunnen zien.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.