Hengstenkeuring 2018

Het is weer bijna zover, de hengstenkeuring. Hier is het al een aantal weken gezellig druk op stal. Vandaag de laatste “puntjes” en dan kunnen we er weer tegen aan. Nog even alle hengsten tussen de buien door lekker gestapt en nu staan en liggen ze relax op stal.

Op de vrijdag kunnen we rustig beginnen met drie hengsten, deze hoeven alle drie alleen maar in de midden maat groep om hun definitieve goedkeuring binnen te halen. 

Zaterdag wordt het een ander verhaal, 16 hengsten mogen er zaterdag mee. Een hele klus en geregel met vervoer. Maar met ons team komt dit ook weer allemaal goed! 

Zelf hebben we drie hengsten aan de keuring.

Ultimo van de Heuvelshof mag vrijdag mee en wordt definitief  goedgekeurd. Wij verwachten dit jaar de eerste veulens van hem, hebben we veel vertrouwen in met zo’n super papier! En ook nog eens een hele makkelijke lieve hengst.

Zaterdag hebben we Fonseca van Stal Brammelo, onze zwarte kanjer. Wat zijn we nog steeds blij met hem en wat een mooie nakomelingen hebben we van hem. Ook dit jaar verwachten we weer een hoop veulens van hem. 

Onze nieuwe trots, Ilyas van Stal van Aschberg mag zaterdag ook in de baan verschijnen. Wat is hij leuk! Helaas kunnen we zelf niet veel met hem. In december hebben wij Ilyas dan ook verkocht aan Marcel Kruitbosch, Stal de Vijfmorgen. In het voorjaar gaat hij dan ook naar hem verhuizen en brengen we wel wat merries naar Ilyas.

Vandaag ook nog “even” de merries verhuisd aangezien we last krijgen van hoog water in de polder, wat een drukte! Maar met alle hulp is dit ook weer goed gekomen.

Al met al een lekkere drukte! Maar erg gezellig en leuk! Wij hebben er weer zin in! 

Voor alle deelnemers, veel succes maar vooral veel plezier.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.