Hengstenkeuring

Na alle voorbereidingen zit de hengstenkeuring er weer op. Vanaf begin november elke dag stappen met de jonge hengsten, je gaat steeds meer “zien”, de een wordt beter de ander gaat van je af. Uiteindelijk in december vier voorlopig goedgekeurde hengsten erbij. De oudere hengsten komen daarbij weer op stal, hoe hebben ze het gedaan? Sommige komen al jaren en sommige zijn nieuw, dus weer even leren kennen en “opnieuw” opvoeden.

Uiteindelijk dus 19 hengsten op stal, terwijl we er niet meer dan 15 op stal wilde hebben…. haha. Een hele drukte deze weken maar met onze trouwe team blijft het leuk en gezellig om te doen. Kritisch wordt er door ze gekeken naar de hengsten, zo houdt je elkaar ook weer scherp. De laatste week wassen en op de zaterdagmorgen om vier uur hier thuis zijn met trailers en auto’s. Iedereen staat klaar! Echt geweldig!

Op de vrijdag was het voor ons een rustig dagje, met drie hengsten naar Marienheem. 

 • Ultimo van de Heuvelshof
 • Butraqueno van Stal Brammelo
 • Alex van het Kibbelveen

Ultimo hebben we vorig jaar gekocht en wat zijn we blij met hem en wat een mooi dier! Echt gaaf! Hij stond er zo mooi voor, helaas kon hij niet meer voor de primering omdat hij te “oud” is, maar dat is hem niet aan te zien. Hij is mooi definitief goedgekeurd met een nette index, wij verwachten dit jaar zijn eerste veulens bij ons. Ultimo liet zich super zien en kreeg een “wildcard” voor de beste draf, hij mocht zaterdag mee terug. Oeps probleem….. we zaten gigantisch vol! Konden echt niets meer laden. Maar Ultimo is een nachtje wezen logeren bij Harold en Maurits Hamer en die hebben hem zaterdag meegenomen! Super fijn dat dit kon, echt leuk dat er mensen gelijk klaarstaan.

Butje en Alex hebben ook allebei hun definitieve goedkeuring mogen ontvangen. Butraqueno hebben wij zelf gehad, dus dan is het best wel gaaf dat hij weer “thuis”is en wat heeft hij het super gedaan in de fokkerij! Echt geweldig!

Lucas, Diana en Henri van harte gefeliciteerd met jullie jullie definitief goedgekeurde hengsten!

Zaterdag dus met 16 hengsten richting Mariënheem. ‘S morgen om vier uur werd de straat bij ons geblokkeerd, met al die trailers. Zoals de hengsten op stal naast elkaar staan zo gaan ze ook de trailer in, rustig voor ze.

Er werd begonnen met de vierjarige.

 • Horizon van de Casterhof
 • Hidde van de Schanshoeve
 • Skogkantens Bernard

Horizon en Bernard ontvingen netjes een tweede premie en Hidde, wat heeft hij het goed gedaan ten opzichte van vorig jaar. Hij heeft een mooie 1ste premie ontvangen.

De nieuwe jaargang, die staan natuurlijk wat langer op stal. De een levert in, verliest veel haar en de ander wordt mooier. 

 • Ilyas van Stal van Aschberg
 • Jamaica van het Esveld
 • Indigo-H van de Wechterholt
 • Joep van Stal Nieuwemoed

Ilyas en Indigo ontvingen allebei een mooie eerste premie en Jamaica en Joep een tweede premie.

 • Guess What of Riverdance
 • G’shyrem van de Toom

Deze twee heren zaten bij elkaar in de rubriek, Guess What kreeg een eerste premie en kreeg ook nog een uitnodiging om mee te doen voor het kampioenschap beste draf. G’shyrem kreeg een nette tweede premie.

 • Go-Getter of Duke Stable

Go-Getter heeft een tweede premie gekregen.

 • Gio van de Bekelaar
 • Goran van de Vijfmorgen

Allebei de mannen ontvingen weer netjes hun tweede premie.

 • Gamble van Stal van Aschberg
 • Geraldo van de Amstelhof

Zaten bij elkaar in de rubriek, Gamble liep mooi op kop maar na 10 rondjes moest hij helaas naar de tweede plaats. Geraldo stond op een mooie vierde plaats. Allebei de heren kregen in deze prachtige rubriek een eerste premie.

 • Eise van de Groenkamp

Ook Eise ontving weer netjes zijn eerste premie.

Tja als laatste onze Fonseca van Stal Brammelo, WAUW! Thuis vonden we hem al erg mooi kijken en zo makkelijk bewegen. Dus je hoopt….. En ja! Hij liet zich super zien en mocht op kop met een eerste premie! Fons mocht meedoen met de midden maat kampioenschappen, en wat deed hij het! Onze Fons werd Middenmaat Kampioen, echt zo gaaf! 

De rubriek beste draf was erg leuk, mooie sfeer en muziek. Guess What en Ultimo lieten zich super zien.

Wat een super dagen hebben we gehad, goed op elkaar in gespeeld want het was erg druk, in elke rubriek hadden we wel een hengst. Maar het liep gesmeerd met zijn allen.

Aan alle eigenaren, heel erg bedankt voor jullie vertrouwen in ons Team!

En mannen, bedankt voor de afgelopen weken, de gezelligheid, eerlijkheid, lopen in de regen, voor dag en dauw klaar staan. Teveel om op te noemen. We zeggen altijd als jullie er niet zijn stoppen we met hengsten klaarmaken. Maar door jullie enthousiasme gaan we door! Echt kanjers!

Nu weer genieten van de rust! 

Iedereen van harte gefeliciteerd met de behaalde resultaten en kampioenen!

Fonseca van Stal Brammelo

1 Comments

 1. E Rozema

  Familie v Asch goed gedaan en dan de enthousiasme nog gefeliciteerd met Fonseca

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.