Hengstenkeuring

Na een drukke week van wassen en poetsen zit de jonge hengstenkeuring er weer op. Met dertien hengsten op stal was het een drukke bedoeling, maar gezellig en heerlijk relax met ons TOPTEAM!

Donderdag hadden we vier hengsten bij ons, helaas was deze dag wat minder succesvol en hebben we geen goedgekeurde hengst mee naar huis mogen nemen. 

Zaterdag met 9 hengsten richting Mariënheem, toen wij om vier uur weg reden vanuit IJzendoorn was het gelukkig op de weg goed te doen met de sneeuw en gladheid. 

We hadden vier middenmaats hengsten bij ons, hiervan mochten er drie door naar de tweede bezichtiging. Waarvan Janco in de grote maat werd gemeten.

Vijf grote maats hengsten mochten daarna in de baan. Hiervan mochten er drie door naar de tweede bezichtiging. Janco werd 0,99 cm gemeten dus mocht later ook bij de tweede bezichtiging mee lopen in de grote maat.

  • Jamaica van het Esveld
  • Indigo-H van de Wechterholt
  • Joep van Stal Nieuwemoed

In de middenmaat werd onze eigen zwartbonte Ilyas van Stal van Aschberg goedgekeurd, weer een zoon uit onze 1ste premie Kroon Preferente Sunshine van Stal van Aschbergalleen heeft Ilyas als vader de 1ste premie hengst Butraqueno van Stal Brammelo. Ylias is de derde goedgekeurde zoon van Butje.

In de grote maat mochten Jamaica, Indigo-H en Joep allen in het midden opstellen. 

Na een lange dag met vier goedgekeurde hengsten naar huis! Nooit verwacht, na weken trainen hoop je op een aantal hengsten maar je gaat ook steeds meer “zien”. Maar van de dertien hengsten toch vier goedgekeurde mee naar huis mogen nemen is toch echt wel erg gaaf.

TOPTEAM, bedankt voor alle hulp, kritisch oog,  gezelligheid en het lachen!! We doen het toch maar weer samen.

Alle eigenaren van de hengsten, bedankt voor jullie vertrouwen in ons!

Familie van den Berg, Familie Hamer, Familie van Dijk, Arnoud van harte gefeliciteerd met de voorlopige goedkeuring van jullie hengsten. Op naar de hengstenkeuring in januari!

Sunshine van Stal van Aschberg

Butraqueno

Butraqueno van Stal Brammelo

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.