Hengstenkeuring!

Spannende dagen komen er weer aan. Met zestien hengsten op stal hebben we drukke weken gehad. Ze vliegen dan ook om en zijn we deze week aan het wassen en poetsen gegaan om ze weer mooi op de keuring te krijgen.

Dit jaar zijn de mini’s en kleine maats hengsten weer op de donderdag en voor ons betekend dat dit onze grootste groep is. Morgen vertrekken we richting Mariënheem met 10 hengsten. Twee mini’s en wel acht kleine maats hengsten. Dat betekend dus dat we er zaterdag zes bij ons hebben waaronder drie middenmaats hengsten en drie grotemaats hengsten.

Twee mini’s aan de keuring, de palomino Grimm van de Groenkamp een jonge Bolero uit den Hout. En een zwarte Ulster van Stal de Noorderkempen, Guess What of Riverdance.

De kleine maat, de grootste groep voor ons, zelf hebben we een zwarte kleine maat, Gepetto van Stal van Aschberg. Gepetto is een zoon van Butraqueno van Stal Brammelo uit onze 1ste premie kroon merrie Tanja van Stal van Aschberg.  Dan hebben we G-star van de Zandkamp een zwartbonte zoon van Vesper van de Zandkamp en een bruine hengst van Burgemeester of Riverdance, Galapagos van de Parkant. Een zwartbonte zoon van Amigo van Stal van Aschberg, Goran van de Vijfmorgen. Twee zonen van Cas van Hôgh Schaik, Giel van “De Heul” en Guus van “De Heul”. Een jonge Cristiano Ronaldo of Duke Stable, Gio van de Bekelaar. En dan hebben we nog Great Kid Whiz van Nieuwen Ampsen, Whiz is een zoon van Chester van Stal van Aschberg.

De zaterdag, op deze dag worden de midden maat en grote maat gekeurd. In de middenmaat hebben we drie hengsten waaronder een zwarte zoon van Zico van de Kuiperij, Gepetto van de Klaverweide. Nog een zoon van Cristiano Ronaldo of Duke Stable, Gijs van de Bekelaar. En een vierjarige vos  Fausto L.H., Fausto is een zoon van Vesquoy van Stal Haarsteeg.

In de grote maat hebben we onze eigen Gamble van Stal van Aschberg, Gamble is een zoon van Butraqueno van Stal Brammelo en de 1ste premie Kroon Preferent Nikita van Stal van Aschberg. Gouverneur van de Rozenhof is een zwarte zoon van Bonants van de Buitenweg en dan hebben we  nog een grote maats vos Gé van de Pastorije, Gé is een zoon van Martell van de Veldhoeve.

Spannende dagen en hopen dat we er wat door mogen krijgen, daar doe je het ten slotte toch voor!

Iedereen heel veel succes aankomende dagen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.