Geslaagde hengstenkeuring!

De eerste dag van de jonge hengstenkeuring zit er al weer op. Zo ben je weken aan het trainen en zo is het weer voorbij.

Voor ons was het een super dag, ten eerste waren we super blij met hoe de hengsten zich hebben laten zien. Want alle tien de hengsten die we klaar hebben mogen maken heeft zich er geen een “slecht” laten zien. Ze hebben allemaal laten zien wat ze kunnen en dat geeft toch wel eer aan het werk wat we gedaan hebben met ze.

We hadden twee mini’s bij ons en een daarvan mocht aan het eind van de dag opstellen en een voorlopige deklicentie in ontvangst nemen: Guess What of Riverdance.

In de weken dat hij bij ons op stal stond kregen we steeds meer vertrouwen in hem, wat ontwikkelde hij zich super. Guess What is een zoon van Ulster van Stal Noorderkempen  en Ylia of Riverdance. Hij is 0.85 cm groot.

Van de 8 opgegeven kleine maats hengsten kregen we er twee goedgekeurd en twee mogen morgen weer terug komen in de tweede bezichtiging, want Gio van de Bekelaar en Goran van de Vijfmorgen werden allebei in de middenmaat gemeten. Dus daar gaan we voor!

In de kleine maat werd Guus van “De Heul” goedgekeurd. Guus is de eerste goedgekeurde zoon van de mooie kleine maats hengst Cas van Hôgh Schaik en de meervoudig kampioen Belle van “De Heul”. Wat kan die hengst draven! Echt gaaf! Guus is 0.89 cm.

En ja, kippenvel! Luna heeft haar eerste hengst goedgekeurd! Gepetto van Stal van Aschberg! Je gevoel zegt echt wel dat we een kans maken en dat we een leuke hengst hebben, een raskikker. Maarja het moet eerst allemaal nog maar gebeuren. En je wordt steeds kritischer en ziet steeds meer na een aantal weken trainen. Dus blijven we reëel en zien het op de keuring wel. Maar dan zie je hem opgesteld staan in de baan en denk je toch wel, WAUW wat is hij mooi! Gepetto is een zoon van Tanja (Kotonofico) x Butraqueno en meet 0.91 cm! Trots!!

 

Nu op naar zaterdag! Met acht hengsten gaan we weer richting Marienheem. We hebben er zin in, hopelijk hebben we net zo’n goede dag als afgelopen donderdag. We gaan er voor met ons Team!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.