Wat een top hengstenkeuring!

Wat een geweldige dagen hebben we gehad en wat een top resultaat!

Na weken van trainen met zestien driejarige hengsten mogen we echt zeggen dat we een super resultaat hebben behaald. Zes hengsten hebben een voorlopige deklicentie mogen behalen. Het waren drukke weken, afgelopen week wassen en “pimpen” zoals de mannen dat hier noemen. Drie uur ’s nachts je bed uit om ze op tijd in Marienheem te krijgen, de dag zelf ben je druk. Maar als je dan zulke resultaten behaald heb krijg je toch wel een hele “stoot” adrialine en ben je echt niet meer moe en zweef je de dagen door.

Donderdag bij de mini en kleine maat hadden we al een super goede dag met Guess What of Riverdance, Guus van “De Heul” en onze eigen Gepetto van Stal van Aschberg.

Guess What of Riverdance, de zwarte zoon van Ulster van de Noorderkempen en de kroonmerrie Ylia of Riverdance die weer een dochter van Kameleon van Bangaerde is. We hebben zijn vertrouwen even moeten winnen maar toen dat er was heeft hij het altijd top gedaan.

Guus van “De Heul” de eerste goedgekeurde zoon van Cas van Hôgh Schaik en Belle van “De Heul”. Belle is zelf ook al zo’n mooie verschijning in de baan. Waardeert zich super op, altijd een eerste premie behaald en diverse malen kampioen in de kleine maat, haar dochter werd dit jaar zelfs Nationaal Kampioen kleine maat! En dan nu weer een hengst goedgekeurd en wat voor één. Met een beweging waar je kippenvel van krijgt.

Twee hengsten werden uit de kleine maat gemeten, wat we zelf stiekem thuis al een beetje verwacht hadden. Maar dan is het toch positief dat ze de zaterdag mee mochten naar de tweede bezichtiging in de middenmaat.

Dus de zaterdag mochten we met acht hengsten naar Marienheem. En dan hebben we weer drie goedgekeurde erbij op het eind van dag! Zo gaaf! Allebei de doorverwezen hengsten Gio van de Bekelaar en Goran van de Vijfmorgen mochten opstellen en in de grote maat onze eigen kanjer Gamble van Stal van Aschberg.

Gio van de Bekelaar is een zoon van de mooie Cristiano Ronaldo of Duke Stable en de kroon preferente Violette van de Kleine Steeg. De vader van Violette is Duco van Stal Rosita de Heegh. Wat is hij vanaf het begin makkelijk geweest. Heeft wel erg veel moeten werken en dagelijks in de stapmolen om wat kilo’s kwijt te raken. Maar een super fijn karakter heeft Gio.

Goran, de tweede zoon van Amigo van Stal van Aschberg die goedgekeurd is! Stiekem, ondanks dat Amigo niet meer van ons is, zijn we hier erg trots op!  Zijn moeder is de kroonmerrie Olilly-M van de Wechterholt die op haar beurt weer een Fanster van de Gathe is. Goran was in het begin erg bang maar heeft gigantisch veel geleerd en ons nooit in de steek gelaten. Hij heeft altijd gedaan wat hij moest doen!

En dan onze eigen twee hengsten! Twee zonen van Butraqueno van Stal Brammelo, onze topper! Wat heeft hij het geweldig gedaan bij ons, wat een mooie nakomelingen bij de merries maar ook bij de hengsten. Wat wij graag zien bij een pony heeft Butje ons gebracht. Ras en uitstraling en dan ook nog eens goede beweging.

Gepetto, de zoon van Tanja, toen hij geboren werd ging hij binnen vijf minuten staan met een houding en hoofdje waar je gelijk verliefd op werd. En ja, nog steeds verliefd! Wat een raskikkertje! Als je ze een aantal weken op stal hebt staan zie je steeds meer, wordt je steeds kritischer. En dan toch sta je eind van de dag opgesteld, kippenvel! En dan uit Tanja, die haar hele keurings carrière een 1ste premie heeft mogen halen. Die nu preferent is geworden. Tanja is weer een dochter van onze andere Brammelo hengst, Kootje. Wat heeft hij ons allemaal gegeven heeft is niet te omschrijven!

Gamble, WAUW! Wat waren wij weg van hem, altijd is hij mooi geweest, een super mooi lang front en wat een beweging! Die beweging heeft hij duidelijk van zijn moeder geërft Nikita van Stal van Aschberg, onze topmerrie! Wat een nakomelingen heeft ze gehad zeg! Nikita is ook de grootmoeder van Fantom van Stal van Aschberg.  En al diverse kampioenen heeft gefokt. We zeggen altijd, die kan je met een ezel dekken en dan heeft ze nog een goed veulen. De vader van Nikita is de keur hengst Bram van de Gathe. Wat vonden we hem mooi, maar de twijfel blijft. Ooh ze hebben Gepetto al “gepakt” dus Gamble komt er nu niet. Maar we hadden al in onze gedachten, hij gaat sowieso mee naar huis. En ja hij staat weer op stal maar wel met een voorlopige deklicentie!

Dus ja, wij hebben geweldige dagen gehad. De “eigenaren” die hun hengst hier hebben gebracht om klaar te maken, bedankt voor jullie vertrouwen! En familie Termeer, Gerrit, Familie Kruitbosch, Familie van Dijk van harte gefeliciteerd met jullie goedgekeurde hengst!!

En ja, kan het niet laten, ons team! Wat een kanjers zijn jullie. Het werk wat jullie verrichten, het enthousiasme en gezelligheid wat jullie meebrengen, het trainen, en ja veel in de regen dit jaar! Jullie zijn er, jullie denken mee, geven jullie eerlijke mening waardoor je ook weer anders naar een hengst gaat kijken. We kunnen van jullie op aan. Zonder jullie hadden we deze resultaten niet kunnen behalen! Echt super bedankt, we zijn trots op jullie!

1 Comments

  1. E.Rozema van Stal Oet Roon.

    Gefeliciteerd met het prachtige succes Albert,Joelle,Luna en medewerkers.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.