Jo-Ann Nationaal veulenkampioen 2015

Wat een eer dat je mag meedoen met de Nationale Kampioenschappen. Op onze premiekeuring in West Betuwe zijn Jo-Ann en Yvonneke kampioen geworden. Ze mochten dus al mee naar Lunteren. Onze andere toppertjes, de Oud Kampioenen hebben hun sporen al verdiend en hebben we lekker thuis in de wei gelaten. Dus op zaterdagochtend vroeg richting Lunteren met onze twee kampioenen.

Als eerste mocht Jo-Ann de baan in, wat had ze het goed gedaan vanaf de keuring, want ja het is toch een aantal maanden geleden. Hoe ontwikkeld zo’n veulen zich? We hadden Daisy en Jo-Ann lekker in de wei in de polder gedaan en we zien wel…… Nou dat hebben we gezien! Wat hield ze zich goed, wat een top moedertje die Daisy!

Maar wat deed Jo-Ann het goed, zo makkelijk als ze is, ze liet zich super zien. Sta je in de vooropstelling en dan komen toch wel de zenuwen. Wat een mooie rubriek, en dan denk je, dat wordt een derde plek. In zo’n rubriek maakt dat zeer zeker niet uit! Maar nee, we mochten op kop! PFFF, nu gieren de zenuwen je toch wel helemaal door het lijf! En Jo-Ann, ze trok zich nergens iets van aan, ze bleef stappen met haar mooie front erop. En ja hoor je mag opstellen! Onze Jo-Ann mocht eind van de dag terug voor het veulenkampioenschap!

En ja, ook super om te vermelden, Fleur van “De Heul” van onze steun en toeverlaat Gerrit van de Bovenkamp, Fleurtje mocht bij de drie jarige merries ook op kop! En werd eind van de dag Nationaal Kampioen Kleine Maat!! Geen eigen pony maar echt niet minder trots! Zo gaaf! Voor het volledige verslag kijk dan op Stal de Heul.

Maar we hadden ook onze eigen kleine maat Yvonneke nog. We vonden haar zelf aan de diepe kant. Ze is in de zomer altijd mooier en nu heeft ze meer haar en wordt ze degelijker. Maar gewoon lekker mee! Ze liep op de vijfde plaats in een mooie rubriek kroonmerries.

Eind van deze mooie dag, Jo-Ann mocht de ring weer in bij de overige maat veulens. Wat een mooie veulens allemaal! De spanning stijgt! Je merkt best wel dat de jury zit te kijken naar je veulen. Maar het blijft altijd een verrassing als dan in een keer je nummer wordt opgeroepen! WAUW! Zo gaaf! De prachtige dochter van “onze” kanjer Butraqueno van Stal Brammelo en Daisy van Stal van Aschberg is Nationaal veulenkampioen geworden! En ook nog eens Algemeen veulenkampioen! Jeetje dat gevoel is niet te omschrijven! Echt super!

Organisatie, een pluim voor deze leuke en gezellige goed georganiseerde dag, dames van kantoor jullie zijn super!

Gijsbert, kanjer! Super bedankt, we hoeven niet te vertellen waarvoor, dat weet je wel! En dan de rest van ons team! Geweldig zijn jullie! En wat een gezelligheid brengen jullie mee, dansen op het hooi….. zingend in de schuur! Echt heerlijk genoten van jullie! 

alg veulenkamp FK5F1343

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.