Bloesem is in IJzendoorn!

Tja, soms gebeuren er van die dingen….. we hebben er een nieuwe fries bij.

Eske is al Ster en ze heeft een mooi hengstveulen gekregen dit jaar, ze staan nu beide in Lunteren bij de “Nieuwe Heuvel” voor de veulenkeuring van 12 september. Waar Gepke aan mee mag doen. Helaas is Eske niet drachtig geworden, dus geen  veulen in de wei volgend jaar, maar weer lekker vroeg beginnen met onze mooie dame en hopelijk in 2020 wel weer een veulen aan de voet.

Dus tja…. we missen dan toch een beetje de spanning van de keuring en dan ga je kijken….. een drachtige merrie erbij? Of een mooie jeugdmerrie? Tot dat we telefoon kregen van Jan Folmer, ik heb een mooie tweejarige voor jullie. Dan ga je kijken en ben je verkocht, gelukkig is Albert nuchter…. want dat valt bij mij niet mee op zulke momenten.

Gisteravond is Bloesem fan de Groenesteegh naar IJzendoorn gekomen, twee weken geleden op de keuring mocht ze nog een eerste premie behalen en als veulen heeft ze deze ook behaalt. Er zit een super papier bij met vier generaties Model Preferent! En jeetje wat kan ze lopen! Echt zo gaaf!

Hopelijk krijgt ze volgend jaar ook het gewilde Ster Predicaat, wij hebben iets om naar uit te kijken! We genieten er in ieder geval nu al van! Volgende week Eske weer thuis, kunnen de dames mooie bij elkaar in de wei! LEUK!!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.