Onze lieve prachtige Gentle is er niet meer…..

Wat je echt niet hoopt en zeker niet verwacht  van een jonge merrie is helaas bij ons gebeurt. Onze lieve mooie merrie Gentle is overleden.

Gisteren samen naar de keuring in Etten Leur kijken, pony’s lopen allemaal rustig en relax in de wei. Krijg je een telefoontje dat deze mooie dame is overleden.

Pa is rond half elf water naar de wei wezen brengen, ziet hij dat Gentle liggen, even toeteren met de tractor en meestal komen alle dames naar hem toe gerend. Gentle tilt haar hoofd nog op, dus pa erheen, kreeg haar niet overeind, gelijk de dierenarts gebeld. Heeft helaas niet meer mogen baten, voordat de dierenarts er was is Gentle al overleden. De dierenarts vermoed dat ze een inwendige bloeding heeft gehad. Er was geen rolplek in de wei, ze was nog “schoon”. echt niets te zien.

Wat  balen we, zo’n merrie fok je niet vaak. Schitterend was ze maar ook zo’n gigantisch fijn en lief karakter. Ze was weer drachtig van Ultimo en er liep een merrieveulen aan de voet van Ultimo. Ze was nog zo jong… waarom?? Het hoort er wordt er dan gezegd en het is “achter” zo nuchter moeten we zijn maar momenteel is dat even niet zo makkelijk. 

Rust zacht lieve Gentle. 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.