Bariëtte verhuisd naar Amerika

Hoe sommige dingen kunnen lopen…..

Afgelopen dinsdag is onze Ster merrie Bariëtte N.M.K. (Epke 474 x Doaitsen 420) verhuisd naar Amerika. Heel apart om dit mee te mogen maken.

Aangezien we twee prachtige Kroonmerries, Christina de V (Jouwe 485 x Doaitsen 420) en Floor van de Egberdina Hoeve (Omer 493 x Feitse 293), een twee jarige dame Hiske van Stal Klein Weulink (Alwin 469 x Beart 411), twee mooie veulens Metske van Stal van Aschberg (Tjebbe 500 x Jouwe 485) Mieneke Frieschwijk (Tiede 501 x Gerben 479) en onze “oude” theetante Wilkje de V (Doaitsen 420 x Peke 268) op stal hebben staan en aankomend jaar, als het goed is, weer drie veulens mogen krijgen.  Moet je toch keuzes maken. En als je dan zo’n kans krijgt! Echt leuk!

In september zijn Nicole Adriaansen en Johan Achterhof van Hollans Friesians bij ons geweest voor een klant van hen in Amerika. Foto’s, filmpjes alles werd gedaan en dan is de dag daar dat we een antwoord krijgen waar je niet op rekent! Ze willen Baritte hebben! Wauw! Ongelooflijk! Dan begint het, hoe gaat dat in zijn werk. Gelukkig weet Nicolle dit en heeft ons er super doorheen geholpen. Bloedmonster, cem testen, keuringen alles werd hier bij ons thuis geregeld. Dan is het weer afwachten op de uitslagen en ja het is allemaal goed. Datum bekend wanneer ze werd opgehaald en dan is het toch echt wel slikken! Het is echt…. jeetje. Onze lieve, makkelijke drachtige trouwe dame gaat de stal verlaten!

Het transport was ook super geregeld door Horse Service International BV, hele aardige chauffeur die zelfs onderweg tot dat ze daar op stal kwam mij op de hoogte hield en foto’s appte. Erg leuk!

Woensdag krijg je foto’s doorgestuurd dat ze goed is aangekomen in Los Angeles, ze oogt zo relax en rustig, mijn hart en buik werden ook weer rustig. Nu moet ze nog twee weken in quarantaine voordat ze naar haar nieuwe eigenaar mag. Toch wel spannend, ze hebben haar alleen op foto’s en filmpjes gezien. 

We hopen dat ze erg veel plezier met “Jet” mogen hebben en uiteraard een gezond veulen volgend jaar! 

En wij, wij zijn een ervaring rijker…..

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.