Tjitske van Stal Aschberg

Tjitske, een prachtig merrieveulen. Inmiddels al 16 dagen oud. Een dochter van onze stermerrie Wilkje. Na een spoedige bevalling was ze er, een pientere dame die binnen een half uur al stond en ook gelijk bedacht dat ze niet meer ging liggen en alleen maar drinken. Echt een hyper veulen.

Hier hadden we zo op gehoopt, een volle zus van onze Koningin Christina. Echt gaaf en super blij mee!

Alles ging super goed en voorspoedig, uiteindelijk heerlijk weer, dus opbouwen met in de wei doen. Wat hadden ze een schik. Lekker genieten, Tjitske was niets anders als aan het rennen. Helaas toen Tjitske 10 dagen “oud” was is Wilkje overleden. Binnen een halve dag was ze in een keer weg.  Ze kreeg heftige koliek, ongelooflijk veel pijn. Echt zo zielig.

Het ging zo ongelooflijk snel, wat een pijn heeft ons meisje gehad. Dus dan zit je in een keer met een veulen van 10 dagen oud. Pleegmoeder? Er was niets in de buurt en om haar ver weg te brengen…. nee.

De volgende dag dronk deze pientere dame al uit een bakje haar melk! Om de twee uur geven we haar en wat doet ze het goed! Wonder boven wonder, ze pakt dit echt top op! Het is intensief en kost je, je nachtrust en veel planning. Ze mist natuurlijk de juiste “opvoeding”.  Volgens Albert wordt het straks zo’n “vervelend ding” Maar als je dan ziet hoe ze staat te springen en gek te doen in de stal en vrolijk is….. Maakt het mij niet uit en gaan we ervoor!

Ze staat gezellig naast onze kleine Shetlander Pocahontas in de stal, hopelijk kan ze straks even met haar in de wei. 

Wat hebben we een rotdagen gehad, zo wil je je merrie niet kwijt. Helaas is het niet anders en balen we verschrikkelijk. 

Maar ook weer genieten van ons mooie merrieveulen!!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.