Rapunzel geboren en nog meer nieuwtjes!

Ook bij ons is het eerste Shetland veulen geboren. Het eerste veulen van “ons” drafwonder Manhatten van La Meré Anne. We zitten altijd weer vol spanning te wachten op de eerste veulens van een jonge hengst. 

Afgelopen weekend hadden we Jo-Ann en Merle al naar huis gehaald, hebben we er toch iets meer zicht op. Jo-Ann kreeg in een dag een mooi vol uier. Ze tekende mooi. Dus onder de camera, toch echt wel fijn dat we die ook in de wei hebben laten plaatsen. Voor dat we naar bed gingen het alarm omgedaan. En ja hoor ’s nacht na een vlotte bevalling is daar dan een mooi merrieveulentje.

Luna heeft haar “omgedoopt” tot Rapunzel. En wat zijn wij blij met dit veulen, zit goed in elkaar en een mooi hoofdje, mooie bovenlijn. Nu al zo’n lekker wakker ding, dat beloofd wat 😂Als alle veulens zo zijn van Manhatten zijn wij heel erg tevreden! Veulens waar wij van houden! ❤️

 

Ook hebben wij twee weken geleden stamboekopname gehad, waar wij drie merries voor hadden.

  • Nola van Stal van Aschberg (Fonseca x Daisy)
  • Neeltje van Stal van Aschberg (Fonseca x Promiss)
  • Noa-Lynn van Stal van Aschberg (Ilyas x Nikita)

Alle drie de dames zijn weer mooi opgenomen in het stamboek.

Nola is inmiddels verkocht en verhuisd naar Duitsland, ze komt met de keuring nog even naar ons toe. Zodat we er een premie op kunnen halen, hebben we weer wat punten voor moeders. Altijd fijn als de nieuwe eigenaren hieraan mee willen werken. 

Neeltje is te koop en Noa-Lynn blijft mooi bij ons in IJzendoorn. Toch weer een beetje kleur in de wei zien te behouden.

En ja, het spermaonderzoek van de drie hengsten. Goed bericht en minder goed bericht.

Napoleon II van de Kortenhof blijft in IJzendoorn, zijn onderzoek was zeer positief. Deze leuke mooie bonte man kan aan de slag dit dekseizoen in IJzendoorn.

Net-Nix van Stal van Aschberg, onze kleine stoere man, ook zijn onderzoek was positief. Hij gaat verhuizen naar het verre Noorden van Nederland. Is nu definitief verkocht aan Dhr. Oudman.

Helaas minder nieuws voor onze mooie vos met zijn super pedigree, Nestor van Stal van Aschberg. Zijn morfologie kwam iets te kort. Altijd balen zoiets, maar we gaan uiteraard proberen om deze goed te krijgen. 

Nu op naar het dekseizoen met drie hengsten in IJzendoorn, Kadar, Napoleon en Kootje, hij is ook weer op het thuisfront. Wachten op de veulens, die we dit jaar best wel verspreid krijgen. En de twee friezen, Christina en Floor krijgen beide nog een veulen begin mei.

Weer een gezellige en mooie drukte op stal. 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.