Super Keuring 2019

Na een week van wassen, poetsen en een hoop gezellige drukte zit onze jaarlijkse keuring er weer op.  Alles stallen stonden weer vol, 29 pony’s van onszelf, de merries van Koos en Gerard en Gijsbert. En wat een dagen hebben we gehad met ons Topteam! Wat hebben de kinderen van onze Fonseca zich laten zeg! Echt super gaaf! Twee dagen in Kapel Avezaath, vrijdag was het heerlijk weer en hebben we lekker buiten kunnen keuren erg gezellig is dat altijd! Zaterdag zijn we buiten gestart maar helaas moesten we uiteindelijk naar binnen door de regen, is toch een stuk minder gezellig. Alhoewel….. me die mannen van “ons” is het nooit ongezellig!

Vrijdag hadden we elf jeugd pony’s bij ons, waarvan 8 dochters van Fonseca,

Melody, Merle, Marylinn, Majah, Lou Lou, Lenthe, Larah, Lindsey

Één dochter van Ultimo, Minoes en Liv en Manon zijn dochters van Gamble.

Evert heeft deze dames allemaal een dag van te voren proberen te “trainen” want tja….. lopen aan een touw is toch nog niet zo makkelijk! Maar wat hebben ze het goed gedaan! Met vijf kopnummers en alles geprimeerd beloofd onze jeugd wel wat voor de toekomst! 

Wat een mooie kampioenen stonden er aan het eind van de ochtend weer opgesteld. Altijd weer genieten!

Bij de mini’s mocht de beker naar Laticia van de Klaverweide een mooie bruine rastypische dochter van Vanity van de Buxushof van de Fam. Bronk uit Enspijk. Super gaaf Wout! Van harte gefeliciteerd!

Onze eigen Lou Lou van Stal van Aschberg, Fonseca van Stal Brammelo x Sunshine van Stal van Aschberg mocht de titel kleine maat mee naar huis nemen. Wat zijn wij gek van deze pony, met haar uitstraling, super beweging en dat hoofdje….. echt wauw! 

De zwarte Molli van Ruimzicht, Fireball van Gelre, ging er met de titel jeugd middenmaat vandoor, fam. Lapperre, Sandra en Arnold van harte!

En de grote maat, WAUW, ze doet het weer, nu alleen in de grote maat, vorig jaar in de middenmaat. Waar ze naar mijn idee ook echt in hoort. Maar voor haar maakt het niet uit want wat een schitterend dier blijft het toch, ze komt eraan en dan sta je al te genieten. Zulke pony’s kan je op een hand tellen. Wat een uitstraling, ras en beweging.  Lotte van Nesche, een dochter van Fonseca van Stal Brammelo nam deze beker mee naar huis. En ook de titel Algemeen Jeugdkampioen ging naar de Fam. van Tuijl. Henk en Linda van harte, geniet ervan!

De zaterdag, wat hebben we ’s morgens schik gehad, tent opbouwen blijft toch wel een probleem. De een weet het beter dan de ander, alles door elkaar……. maar ja het was gelukt! We konden op de vrachtwagen en in de tent mooi droog werken! Perfect geregeld mannen ook al hadden jullie er moeite mee…..

We hadden 7 veulens opgegeven maar onze “oude dame” Sunshine met haar dochter maar lekker thuis gelaten. Dus met zes veulens was het lekker relax voor ons.

3 hengstveulens, Nane, Nigel, Nestor, en 3 merrieveulens Nena-Rose, Naomy, Nola mochten de baan in. Nigel en Naomy hebben als vader Ultimo en de andere veulens zijn allen kinderen van Fons. 

Al onze veulens werden geprimeerd! Super voor onze twee hengsten! 

Niks Nada Noppes van Groenendaal (Shakira van de Buske) doet zijn naam niet nakomen want hij mocht zich opstellen in het midden en werd Mini hengstveulenkampioen. 

De mooie kleine zwarte No Limit van de Moespot (Flexability v.d. Moespot) mocht de beker van mini merrieveulens mee naar huis nemen. Michel, gefeliciteerd!

De mooie super bewegende Nol van den Hartoghoeve (Nelantinus van de Grote Woerd) sleepte de beker voor de hengstveulens overige maten in de wacht. En ook het merrieveulen kampioenschap ging naar de Fam. den Hartog en wel naar de mooie Nicolle van den Hartoghoeve. (Nelantinus van de Grote Woerd) Nol ging er met het algemeen veulenkampioenschap vandoor. Nico en fam. Super gefeliciteerd!

Wat was ons meisje weer zenuwachtig, ze mocht meedoen met Beste Jeugdige voorbrengers, wat in de pauze gehouden werd. Aangezien haar pony Havanna niet opgegeven was voor de keuring was het toch wel moeilijk om met een andere pony te lopen. Maar ze mocht van Jasmijn met Kenzi! Dus dat kwam wel goed, maar nee hoor, mevrouw bedacht op de dag zelf, ze gaat het met Lou Lou doen want die had ze samen met papa “geshowd”. En wat deed ze het goed, spanning op haar gezichtje maar wat zijn wij weer trots! Weer een hele grote stap voor haar!

Na de pauze mocht onze Kengsinton, al een hoop gelachen thuis, het is toch wat, wij met een ruin naar de keuring. Maar voor de punten van Daisy want die is nu preferent is het wel weer gaaf! Hij heeft een nette tweede premie behaald en werd “ruinenkampioen”. Die strijd was wel erg moeilijk want er was welgeteld 1 ruin! haha! Nog even en hij gaat even verhuizen naar Maurits Hamer om hem mooi te beleren zodat we die hobby toch weer kunnen oppakken. LEUK LEUK, zin in!

En wauw! Wat gaaf! 10 merries aan de keuring, eigen fok, waarvan er 9 een eerste premie hebben behaald! Jeetje! Vier merries gepromoveerd! Want Jersey, Jenthe, Hyachinte en Hope hadden een tweede premie en nu, ze doen het even en halen de eerste premie binnen! Echt top, wat zijn we hier trots mee. 

Twee driejarige dames, Kenzi (Fonseca) hadden we van het voorjaar al verkocht aan Marcel en Marlon, maar we hadden gezegd dat ze nog wel even mee moest naar de keuring voor Fons en Fiorella. Wat hebben ze goed op haar gepast, ze keek super mooi! En hoe leuk is het dan, dat ze de eerste premie in ontvangst mochten nemen! Echt geweldig. Onze Kandy (Fonseca), die we verkocht hebben aan de Gebr. van Tuijl heeft een tweede premie behaald. Gerard, Leendert en Dick, veel plezier met deze mooie dame. We hadden er nu stiekem al op gehoopt en denk dat het ook wel had gekund maar volgend jaar gaan we er weer voor!

En ja, dan Hope. Geweldig! Dit jaar terug gekocht van Bart en Ella, ze wilden wat minder pony’s. Ze keek mooi dus we hadden haar opgegeven voor de keuring. Staat Ella in de vrachtwagen, OOHH ze herkent me, ik wil haar terug! Wat een gek mens is het ook, dus ja ze is inmiddels weer terug naar Aalst maar nu wel met een eerste premie! 

En dan onze “oude” dames, Jo-Ann, Jenthe, Hyacinthe, Jersey, Daisy, Fiorella, Anastasia en Faith. Wat een pracht! Wat zijn we hier trots mee, allen een eerste premie! En weer twee preferente dames erbij, Daisy en Yvonneke! TROTS, allemaal zelf gefokt uit/met de mooie stal van pa/schoonpa! 

Voor het eerst hadden we op de keuring de verkiezing van Beste 3-jarige, deze eer ging naar de mooie rastypische Krystal van Groenendaal (Fireball van Gelre). Wat een mooie sierlijke en rastipische merrie.

En ja, hier zijn wij dan ook trots mee, niets van ons maar wat heerlijk  voor die mannen, Gijsbert en Gerard! Echt gaaf! Ze haalde even met Jasmijn van de Casterhof (Blitzer van de Casterhof) het minikampioenschap binnen en ook nog het kleine maatkampioenschap met de driejarige Kathleen van de Casterhof (Kotonofico van Stal Brammelo) ging mee naar huis! 

Het middenmaat kampioenschap ging dit jaar naar de mooie Juliette van Groenendaal (Darwin van Groenendaal) De eer voor de grote maat, en ja die doet haar naam wel weer eer aan, ging naar Hare Majesteit van den Hartoghoeve (Shadow van Drieoka)

Wat een dag! Gerard en Gijsbert hebben zomaar met de kleine maat Kathleen  van de Casterhof alles naar haas gesleept, dag en ere kampioen mag deze driejarige merrie zichzelf noemen! Een paar pony’tjes en ze doen het maar even! Echt top!

Je doet het niet zonder hulp, dat roepen we al jaren! Maar jeetje, iedereen die klaar staat.  De schik en gezelligheid die we hebben met ons Team, daar doe je alles voor. Samen genieten van onze mooie hobby de Shetlander! 

Op naar volgend jaar! Nu even genieten van de rust.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.