Stamboekopname

De stamboekopname zit er weer op voor dit jaar.

De pony’s van Gerard en Gijsbert, Koos, Gerrit en Frank stonden hier al op stal met onze eigen drie merries. Het was een druk dagje, maar wel gezellig en het liep allemaal lekker vlot door. Mooi weer, vrolijke mensen.

Wat missen we deze “evenementen” in deze tijd. Hopelijk mogen we gewoon keuringen houden van de zomer, of zullen we een voetbal in de baan gooien, misschien mag het dan wel. 🙂 

Onze Merle en Manon zijn beide opgenomen in het stamboek met mooie scores. Merle, een dochter van Faith en Fonseca is opgenomen in de middenmaat, Manon die als ouders Gamble en Daisy heeft is opgenomen in de grote maat. Helaas was onze Madelief kreupel, die mag nog even mee naar de “veegdag” als ze niet meer kreupel is. 

Merle en Manon lopen inmiddels al weer lekker in de wei, Madelief staat nog even op stal, kunnen we haar even in de gaten houden en wat rust geven.

De merrie’s van ons TopTeam zijn ook allen mooie opgenomen in het stamboek met mooie lijsten.

Nu op naar de veulens, de eerste drie merries lopen weer thuis, zijn uitgeteld. In april verwachten we zo’n 10 veulens bij de shetten. En in mei en juni 7 veulens. Dus we hebben een drukke kraamtijd. Hopelijk komt alles goed en gezond ter wereld. Zodat we lekker kunnen genieten van gedartel in de wei. Mooiste seizoen van het jaar, al dat jonge grut in de wei.

Manhatten heeft afgelopen week ook voor het eerst gedekt, ook altijd weer erg komisch hoe sommige hengsten hierop reageren. Over een week mogen we met hem naar Utrecht, ook weer erg spannend. 

Christina heeft ook een mooi vol uier, geloof niet dat dit nog lang duurt, Floor is lekker traag en geniet duidelijk van haar zwangerschap. “)

Quincy is gelukkig weer opgeknapt, die had een zware longontsteking te pakken, maar springt ook weer lekker in de wei. Moeder Wilkje is inmiddels ook weer geïnsemineerd.

Metske en Mieneke, lopen nog even thuis in de wei, eind van de maand gaan ze de polder op. Kunnen de dames mooi ontwikkelen en groeien. Ben bevooroordeeld…. maar jeetje wat doet onze prinses het goed, Metske de dochter van Christina, wat een elastiek in de benen. Een lust om naar te kijken als die aan het lopen gaat. Het statige van moeders en de beweging van papa Tjebbe. WAUW!

Alle lammeren zijn geboren, een mooi seizoen. Bij onze zes schapen hebben we 14 lammeren, allemaal gezond. Heerlijk dat spul in de wei.

En dan realiseer je jezelf weer, wat een prachtige mooie hobby hebben we! Genieten!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.