Hengstenmutatie’s

Het dekseizoen komt er zo zachtjes aan weer aan, wij beginnen nooit voor 1 mei. En dit jaar zullen wij twee hengsten ter dekking hebben.

De reserve kampioen van de middenmaat, Kadar van de Vijfmorgen. Waar we dit jaar weer een hoop veulens van mogen krijgen. Als ze net zo zijn als vorig jaar, zijn wij erg tevreden.

En onze nieuwe aanwinst (onder voorbehoud van het bevruchtingsonderzoek), de beste driejarige in de middenmaat, Manhatten van La Mére Anne. Met dit mooie papier, de uitmuntende bewegingen en zoveel ras, is Manhatten een mooie belofte voor de toekomst.

Dat betekend dus dat onze andere vier hengsten verhuurd zijn:

Kizmo van Stal van Aschberg, 1e premie, gaat dit jaar voor het eerst “verhuizen”, Kizmo is verhuurd voor 2021 aan Edwin van Erven en Marcel Kruitbosch.

Onze kampioen en definitief goedgekeurde 1e premie hengst Fonseca van Stal Brammelo gaat ook dit jaar weer naar Harold Hamer, Stal Wechterholt. Die dit jaar de eerste veulens van hem verwacht. 

Kotonofico van Stal Brammelo, onze oude man, wat een toppertje! En wat zijn wij weer blij dat hij ook dit jaar weer naar Stal Schillig, Fam. de Vries in Opende, gaat. Koot krijgt toch altijd een voorkeursbehandeling. Zesentwintig jaar jong! En wat doet hij het nog, onze krachtpatser.

Ultimo van de Heuvelshof gaat dit jaar voor het dekseizoen naar Stal La Mére Anne, is kijken of hij op de merries bij Toon en Yvette nog een aantal Manhatten’s kan maken. 🙂

Klik hier voor de dekvoorwaarden van Kadar en Manhatten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.