Premiekeuring West Betuwe

Zo kijk je er tegenaan en zo is het al weer voorbij! Wat een gezellige leuke topdagen hebben we weer gehad!

Op de vrijdag mochten onze jeugd pony’s mee.

Op Guzzi  na zijn dit allemaal dochters van Butraqueno, Guzzi is een dochter van Bentley En wat hebben ze het allemaal goed gedaan! Alles geprimeerd! Wat een super score! Echt gaaf!

Koos had zijn pony’s ook bij ons staan en is de hele week hier geweest met wassen ed. En ja dan wordt er al een hoop gespeculeerd. En Koos heeft de speculaties waar gemaakt! Hij is met zijn mooie Helena van de Spoorlijn mini jeugdkampioen geworden!

De mooie zwarte kleine maat van Arnold Tornbroers, Geertje van de Bekelaar werd Kleine Maat Kampioen!

De familie Vermaas mocht de prachtige Gotitas de Amor van Groenendaal opstellen als Midden Maat Kampioen!

En ja de Grote maat, wat een prachtpony! En die voorspelling kwam uit! Deze beker ging ook naar Koos, naar zijn prachtige eigengefokte  Gucci van de Spoorlijn, Gucci mocht ook het algemeen jeugdkampioenschap op haar naam schrijven. Wat een schitterende merrie!

Iedereen van harte gefeliciteerd, we hebben schitterende jeugdpony’s in ons gebied waar we zeker nog een hoop van gaan horen!

Deze dag hebben we het gelukkig droog gehouden en konden we mooi buiten keuren, dit is toch het mooiste wat er is! Weer lekker vroeg naar huis om de pony’s voor de zaterdag in orde te maken. Maar eerst al die “hongerige” mannen te eten geven. Wat een schik hebben we gehad! De jeugd hebben we weer gelijk lekker in de wei gedaan, en dan konden de oudere merries op stal!. Grease hebben we verkocht en die is gelijk meegegaan naar haar nieuwe adres in Rijkevoort!

Op zaterdag hadden we een relaxe dag, je merkt echt wel dat je een hoop pony’s minder hebt. Maar alles liep gesmeerd!

We hadden 7 veulens bij ons.

Ook deze dames en heren zijn op Josje na allemaal veulens van Butraqueno! En hoe gaaf is het dan als ze allemaal geprimeerd worden! En als klap op de vuurpijl, Jo-Ann, waar we al erg veel hoop en vertrouwen in hadden, ze mocht opstellen als merrieveulen kampioen en algemeen veulenkampioen! Wat een houding heeft ze! Voor het  vierde jaar op rij een veulen van Butraqueno veulenkampioen! Wat doet die kanjer het toch goed!

Het mini hengstveulen kampioen is de mooie palominobonte Iwan van Waardenburg geworden, Iwan is van de Familie Boet.

De familie Bronk mocht hun best bewegende Isya van de Klaverweide opstellen als mini merrie veulenkampioen! Wat een houding heeft ze!

Het mooie hengstveulen van de familie Vermaas, Jägermeister van Groenendaal mocht opstellen als Hengst veulen kampioen!

En ja, dan onze eigen Jo-Ann van Stal van Aschberg werd dus merrieveulen kampioen en Algemeen veulenkampioen! TROTS!!

Na de middag mochten de oudere merries. En ja, toen werd het voor ons een stuk rustiger, we hadden maar 11 oudere merries bij ons. Waaronder 2 driejarige, 1 vierjarige, een vijfjarige, twee kroon merries en vijf oud-kampioenen. Al deze dames hebben we zelf gefokt! En als je dan kijkt waar je mee naar huis gaat, jeetje dan heb je wel kippenvel momentjes! WAUW, wat trots zijn we hier op.

Onze twee mooie driejarige dochters van Zico, allebei een 1ste premie! Fiorella mocht in haar groep op kop, Faith, jeetje wat was ze druk, maar wat een verschijning in de baan! Schitterend, ze kwam na een aantal rondjes op kop te hebben gelopen op een mooie tweede plaats, ze stapte erg onrustig.

Ebony, een dochter van Amigo, is onze heethoofd van de stal, thuis zo’n rustige lieve merrie maar in de baan niet af te schieten. Ze kreeg een nette tweede premie.

Onze mooie Daisy (Zico) wat een front en wat een beweging! Wat een achterbeen, ze mocht ook al op kop met een eerste premie!

Yvonneke en Tanja zaten bij elkaar in de rubriek, Yvonneke op kop en Tanja mocht haar op de tweede plaats volgen. Ook allebei een eerste premie! Tanja sluit nu dan ook haar keurings carrière af met 10 eerste premies op papier! Zo gaaf!

En dan de oudkampioenen, elk jaar is dat echt een kippenvel moment, zo trots! Lopen daar even vijf oud-kampioenen, allemaal zelf gefokt! Alle vijf de dames zijn weer bekroond met een eerste premie! En ook Tamara sluit haar carrière af met 10 eerste premies op papier!

De mooi zwarte Domino van Groenendaal van de Familie Vermaas mocht opstellen als Mini Kampioen.

Onze eigen mooie lieve Yvonneke mocht opstellen als kleine maat Kampioen! Wat een super verrassing, ’s morgens nog zitten denken, ze is een beetje te buikig. Zullen we haar wel laten zien! En dan loopt het zo! GAAF!

Middenmaat, wat een pracht merrie is dat toch! Delisha van Dubbroek, van de familie van Gessel, ze mocht deze beker mee naar huis nemen.

De mooie ruim bewegende grote maat merrie Esja van ’t Hof mocht het grote maat, dag en Ere kampioenschap in ontvangst nemen.

Alle eigenaren super gefeliciteerd! Geniet ervan!

Onze trouwe hulp, dagen van te voren wassen, poetsen, stallen mesten, pony’s halen. Op de keuring zelf het helpen. Wat een gezellige en leuke dagen hebben we gehad en dan met zo’n resultaat! Wij hebben genoten! Heel erg bedankt allemaal!!